вівторок, 28 березня 2017 20:02

"До Іловайського котла доклав руки штаб" - військовий експерт

"До Іловайського котла доклав руки штаб" - військовий експерт
Розбита українська техніка на підступах до Іловайська

Генеральний штаб ЗСУ зробив багато для того, аби організувати Іловайський котел.

Про це повідомив інформаційний ресурс Zik.

" Взагалі, ще дуже велике питання: навіщо було обходити Донецьк через Іловайськ. А потім сам Муженко виправдовувався, ніби вони не сподівались, що війська Росії зайдуть на територію України", -сказав військовий експерт Олег Жданов.

"Суспільство потрібно було налякати великою кількістю жертв та гучною поразкою ЗСУ. Вони хотіли показати, ніби іншого рішення, ніж так зване дипломатичне врегулювання конфлікту та встановлення лінії розмежування, немає", - додав військовий експерт Дмитро Снегірьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав причини Іловайського котла

І Жданов, і Снегіроьов вважають, що Іловайський котел - результат політичного рішення. А втрати української сторони в цих боях применшили в рази.

10 серпня 2014 року за участю добровольчих батальйонів "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "Правого сектора" спільно з ЗСУ відбулася військова операція зі штурму Іловайська. У результаті загинуло 180 військовиків. До цього часу про провину Генштабу майже не говорили. "Автором" Іловайського котла вважають бойовика Михайла Толстих із позивним Ґіві.

Зараз ви читаєте новину «"До Іловайського котла доклав руки штаб" - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути