четвер, 25 жовтня 2018 17:38

Доброволець зауважив, без чого не виграємо війну
21

Ігор Войцехівський перебуває у правлінні кооперативу "Сади ветеранів АТО"
Фото: Валерій Шмаков
Доброволець Ігор Войцехівський у 2014 воював у складі "Правого сектору" поблизу Донецького аеропорту
Доброволець Ігор Войцехівський у 2014 воював у складі "Правого сектору" поблизу Донецького аеропорту
Ігор Войцехівський присів на перекур на позиції "Сауна"  у Пісках  між обстрілами
Доброволець Ігор Войцехівський у 2014 воював у складі "Правого сектору" поблизу Донецького аеропорту

Якби чотири роки тому розповідали школярам, навіщо ця війна і чому маємо йти на фронт, тепер у військкоматах не бракувало би призовників. Таку думку висловив демобілізований доброволець "Правого сектору" Ігор Войцехівський у розповіді Gazeta.ua. У серпні-листопаді 2014-го воював у Пісках. Тепер займається громадською діяльністю - на місцевому рівні просуває ініціативи для підтримки і визнання добровольців. У школах міста розповідає школярам про війну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Діду, ти куди?" - 67-річний доброволець про війну на Донбасі

"Війну можемо виграти за тиждень, за місяць. Термін не має значення. Вигнати ворогів і зачистити територію. Але ж миру не настане. Залишаться невиховані покоління. Це призведе в майбутньому до нового конфлікту", - говорить Ігор Войцехівський.

Каже, перемога України над Росією є комплексним завданням, яке не має одного вирішення. Але виховання населення і, першочергово, молоді є основною складовою.

У чоловіка є двоє синів. Старший вчиться у військовому ліцеї.

"У травні 2014-го по телевізору показали репортаж, як на війні загинув батько неповнолітніх дітей. Старший син спитав: "Тату, а як тепер його діти житимуть?" Мене заклинило. Але розумів, що захистити їх можу тільки на передовій", - розповів Ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо братів Мартинових пішли добровольцями на фронт

У Пісках Ігор Войцехівський на псевдо "Поляк" охороняв підходи до селища і "дорогу життя" до Донецького аеропорту. Перевіряв міни й маскував їх. Стріляв із артилерії. Наприкінці вересня 2014-го вперше потрапив під обстріл з 82-міліметрового міномета. У листопаді повернувся додому через проблеми з зором. При міськраді закінчив бізнес-школу. Входить до правління кооперативу "Сади ветеранів АТО".

Зараз ви читаєте новину «Доброволець зауважив, без чого не виграємо війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути