неділя, 25 червня 2017 11:15

13 поранень пережив доброволець "Дніпра-1"

Колишній боєць "Дніпра-1" Олександр Коба за останні 3 роки отримав 13 поранень - 2 бойових і 11 ножових.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

Чоловік з Полтави, націоналіст, голова громадської організації "Злам стереотипів". Був учасником місцевого і столичного майданів. Після Революції Гідності в травні 2014-го пішов добровольцем в "Дніпро-1". Перше вогнепальне поранення отримав під час ротації в Маріуполі.

Автор: Надане Олександром Кобою
  Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових
Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових

"Із товаришем потрапили в 5-ту роту "Донецьк". 80 відсотків бійців - з Луганська і Донецька. Тоді для себе спростував міф, що всі донецькі - сепаратисти. Перше місто дислокації - Маріуполь. Був автоматником. Мені стало відомо, що хтось зливає інфу про наші позиції. Поїхав на Маріупольський аеропорт поговорити стосовно цього з деякими людьми. Там із п'яти метрів в мене вистрелив працівник спецпідрозділу міліції. Куля пройшла біля серця. Хтось із хлопців почув мій стогін. Відправили в Маріуполь, потім - у Дніпро. Військова прокуратура написала, що то був невідомий працівник. Хоча за моїми даними, він працював в органах 20 років, рахувався як інструктор", - розповів Коба.

Поїхав на Маріупольський аеропорт поговорити стосовно цього з деякими людьми. Там із п'яти метрів в мене вистрелив працівник спецпідрозділу міліції. Куля пройшла біля серця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порятунок 20-річного бійця назвали найбільшим за історію лікарні Мечникова

Автор: Надане Олександром Кобою
  Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових
Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових

Після відновлення півроку був в Пісках Донецької області.

"Якось волонтери привезли магазини. Думав, де почепити: біля печінки чи на грудях. Вибрав перший варіант. Вночі був кулеметний обстріл. Куля кулемету влучила в магазин. Була сильна ударна хвиля, кілька місяців блював кров'ю".

11 ножових поранень отримав під час масової бійки з різаниною в Полтаві (5 квітня мешканці багатоповерхівки по вулиці Соборності вийшли на акцію проти забудови прохідної арки. Там місцеві бізнесмени планували облаштувати кафе. Почалися сутички активістів з охоронцями. На людей напали тітушки з ножами. Тоді отримали ножові поранення Олександр Коба і Дмитро Юденко. - Gazeta.ua).

Куля кулемету влучила в магазин. Була сильна ударна хвиля, кілька місяців блював кров'ю

"Зчепився з двома тітушками. Пробив двох з ноги. Нижчий вдарив ножем у бік. Я не зрозумів, що трапилося. Хотів вступити в клінч з іншим нападником. Але підійшов нижчий і ще якийсь. Напали на мене з ножами. Був кілька тижнів в реанімації".

Автор: Надане Олександром Кобою
  Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових
Олександр Коба пережив 13 поранень. 2 - бойових, 11 - ножових

Про майбутню окупацію Криму і Донбасу було відомо ще 10 років тому. Проросійські рухи збиралися в офісах, проводили лекції по захопленню територій України і намагалися вербувати молодь. Це прикривалось Московським патріархатом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Коба з Полтави.

Зараз ви читаєте новину «13 поранень пережив доброволець "Дніпра-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути