пʼятниця, 23 червня 2017 19:35

"Про події в Криму і на Донбасі було відомо ще 10 років тому" - колишній боєць "Дніпра-1"
3

Колишный боєць "Дніпра-1" Олександр Коба: "Я - националист. С детства имел подсознательную тягу к украинской символики, истории и архетипов. Поэтому в старших классах записался в молодежную организацию националистов"
Фото: Олексій Виноградов
Колишній боєць "Дніпра-1" Олександр Коба: "Тоді було кілька офісів сепаратистів в Полтаві. Там читали проросійські лекції"
Колишній боєць "Дніпра-1": "В одній із церков був величезний цех сепарської літератури. Місцеві націоналісти вже тоді говорили про це публічно. Але у відповідь чули про братню любов"

Про майбутню окупацію Криму і Донбасу було відомо ще 10 років тому. Проросійські рухи збиралися в офісах, проводили лекції по захопленню територій України і намагалися вербувати молодь. Це прикривалось Московським патріархатом.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Коба з Полтави. Він - колишній боєць "Дніпра-1", активіст місцевого і столичного майданів.

"Я - націоналіст. З дитинства мав підсвідому тягу до української символіки, історії та архетипів. Тому в старших класах записався в молодіжну організацію націоналістів. Заслали мене козачком в місцевий промосковський рух. Кілька місяців діставав звідти інформацію. Був на марші з російськими триколорами. Зате знав всі точки, де вони збираються. Дані зливав СБУ. Тоді було кілька офісів сепаратистів в Полтаві. Там читали проросійські лекції. Вже тоді готувалися до окупації Криму і війни на сході України", - розповів Коба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправляє на передову "Гвоздики"-невидимки

"В Полтаві вони хотіли зробити організацію, щоб вербувати в свої ряди молодь. Говорили про ДНР і ЛНР. Їхня діяльність прикривалася Московським патріархатом. В одній із церков був величезний цех сепарської літератури. Місцеві націоналісти вже тоді говорили про це публічно. Але у відповідь чули про братню любов".

В студентські роки чоловік створив націоналістичну організацію "Злам стереотипів". Під час Майдану нараховувала 400 учасників.

Зараз ви читаєте новину «"Про події в Криму і на Донбасі було відомо ще 10 років тому" - колишній боєць "Дніпра-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути