середа, 12 червня 2019 16:59

Чиновник про переговори щодо Донбасу: Неприємні дзвіночки

Чиновник про переговори щодо Донбасу: Неприємні дзвіночки
Юрій Гримчак назвав моменти, що насторожують у відновленні з Росією переговорів щодо Донбасу / фото: Укрінформ

Є 2 моменти, які насторожують у відновленні з Росією переговорів щодо Донбасу і перспективи врегулювання конфлікту.

Перший момент - це заява прес-секретаря президента Росії про те, що Володимир Путін не планує зустрічатися з Володимиром Зеленським, каже заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі ТК UATV.

"Мені здається, що Росія все-таки намагатиметься перевести формат переговорів "Росія - Україна - ОБСЄ" або "Росія - Україна - Німеччина і Франція" в формат "ви повинні розмовляти з Л/ДНР", - сказав він.

"Не потрапити на цю пастку буде тим завданням, що стоїть перед нинішнім президентом", - продовжив Гримчак.

Другим моментом, що насторожує, була заява посла Франції в Україні Ізабель Дюмон про те, що ймовірно миротворча місія на Донбасі неможлива.

"Це, мені здається, дуже неприємний дзвіночок, на який треба буде якимось чином реагувати нашому президентові", - вважає заступник міністра МінТОТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація РНБО разом із Данилюком відвідали Донбас

2018-го Україна і міжнародні партнери вийшли на зрозумілий і розумний план щодо повернення Донбасу за допомогою миротворчої місії ООН.

"Це було зрозуміло, логічно, розумно і вигідно всім: і Україні - ми закінчуємо бойові дії, і Росії - вона йде, зберігши обличчя. А сьогодні - це насторожує", - зазначив Гримчак.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ вестиме переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі за декількох умов.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник про переговори щодо Донбасу: Неприємні дзвіночки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути