четвер, 27 червня 2019 20:08

Бойовики використали важку артилерію на Донбасі

Бойовики використали важку артилерію на Донбасі
Бойовики 18 разів обстріляли українських військових. Фото: Dobrepole

На Донбасі від початку доби бойовики 18 разів обстріляли українські позиції.

Найманці РФ використали заборонені Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм міномети та 152-мм і 122-мм артилерійські системи, гранатомети різних систем, озброєння БМП та стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

Як зазначається, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позицій Об'єднаних сил неподалік Опитного з напрямку Спартака з озброєння БМП, поблизу Старогнатівки з напрямку Староласпи - з артилерійських систем калібру 152 мм, біля Мар'їнки з напрямку Олександрівки та Трудівського зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, під Лебединським із напрямку Саханки - зі стрілецької зброї, поряд із Новотроїцьким із напрямку Докучаєвська - з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли позиції Об'єднаних сил біля хутора Вільний з напрямку Золотого-5 із мінометів калібру 82 мм, поблизу Золотого-4 з напрямку Золотого-5 - з гранатометів різних систем, неподалік Новгородського з напрямку Горлівки, Залізної Балки та шахти ім. Гагаріна - зі 120-мм мінометів, станкового протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, під Новолуганським із напрямку Доломітного - зі 122-мм артилерійських систем, 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, поряд із Луганським із напрямку Калинівки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, біля Оріхового з напрямку Голубівського - з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, неподалік Світлодарська з напрямку Калинінського - зі 122-мм артилерійських систем, станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики передадуть Києву полонених: назвали прізвища

В результаті обстрілів один український військовий отримав поранення.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер назвав "хорошим кроком" відвід сил українських військових під наглядом ОБСЄ на лінії розмежування у Станиці Луганській.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики використали важку артилерію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути