четвер, 02 грудня 2021 15:45

Бойовики на Донбасі змінили тактику й прикриваються цивільними - командувач ООС

Бойовики на Донбасі змінили тактику й прикриваються цивільними - командувач ООС
Російський ворог на Сході України прикривається цивільними - командувач ООС. Фото: УНІАН

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські окупанти збільшили активність і змінили тактику.

Про це заявив командувач Операції Об'єднаних сил (ООС) Олександр Павлюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Помітна чітка команда з Кремля щодо посилення активності для того, щоб змусити не тільки Україну піти на їхні умови, але й, напевно, увесь світ. Ми до цього звикли. Спокійно ставимося. Даємо гідну відсіч. Ці хвилі періодично бувають і швидко згасають тільки після нашої відповіді", - сказав Павлюк.

Зміну тактики ворога командувач пояснив відповіддю українських військових на провокації бойовиків. За його словами, з літа воїни ЗСУ почали чіткіше й точніше відповідати на обстріли. Тож окупанти намагаються компенсувати це, збільшивши періодичність і потужність обстрілів.

"Противник пробує з максимально великої дистанції використовувати (озброєння. - Gazeta.ua). І що чітко помітно - вони прикриваються місцевим населенням. Особливо багато використовують артилерії. Це з населених пунктів. Також вони бояться вже стріляти. Короткий обстріл - і вони одразу тікають, змінюють позицію, тому що знають, що через кілька хвилин у це місце прилетить відповідь", - пояснив Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики насипали мін у населеному пункті - є поранений

На окупованій території зростає кількість російських фахівців. Ідеться здебільшого про інструкторів різних напрямів, які готують снайперів, саперів, артилерійські підрозділи. Окупанти зараз найбільше уваги приділяють питанням РЕБ і ППО, зазначив Павлюк.

"Особливо після появи в зоні проведення бойових дій Байрактарів - посилюється система РЕБ і ППО уже російськими фахівцями на російській техніці. І це чітко помітно, тому що панічні настрої переважають зараз на тому боці", - сказав він.

Наголосив, що кількість загроз для українських захисників є доволі високою. Це вогонь артилерії, снайперів, активізація безпілотних літальних апаратів квадрокоптерного типу, який скидає відповідні вибухові речовини. Однак бійці знайшли способи боротьби з ними.

За минулу добу, 1 грудня, окупанти чотири рази порушили режиму припинення вогню. Один обстріл був із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ворог забрав життя ще одного українського воїна.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі змінили тактику й прикриваються цивільними - командувач ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути