четвер, 19 січня 2023 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Американська розвідка назвала нові проблеми РФ у війні проти України

Американська розвідка назвала нові проблеми РФ у війні проти України
У РФ спостерігається розбрат у військовому керівництві. Фото: eastnews.ua

Після повномасштабного вторгнення в Україну Росія постала перед низкою викликів.

У РФ спостерігається розбрат у керівництві, є значні проблеми з боєприпасами, логістикою, бойовим духом і виснаженням армії, заявила директорка Національної розвідки Сполучених Штатів Америки Евріл Гейнс на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє "Голос Америки".

"Немає сумнівів, що в інтересах нас усіх підтримувати Україну якомога більше", – сказала вона у своїй промові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для безкарної критики Путіна: у РФ створили новий інфопростір

Гейнс також додала, що взимку очікувалося зниження темпу війни, проте на передовій і надалі тривають жорсткі бої. Армії обидвох країн, за її словами, відчувають чимало викликів.

"Для України надзвичайно важливо отримувати необхідну військову та економічну допомогу, щоб продовжувати те, що воїни героїчно роблять зараз", – додала директорка Національної розвідки США.

Абсурдні заяви російського диктатора Володимира Путіна 18 січня, зокрема звинувачення Заходу в блокаді Ленінграда під час Другої світової, свідчать, що Москва хоче створити довкола теми війни в Україні нові "міфи". Учорашня промова президента Росії на честь прориву радянськими військами блокади Ленінграда продемонструвала, що Путін залишається невпевненим у своїй здатності суттєво впливати на російський інформаційний простір, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Американська розвідка назвала нові проблеми РФ у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути