четвер, 19 січня 2023 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна придумали нову "обгортку" для війни РФ проти України – ISW

У Путіна придумали нову "обгортку" для війни РФ проти України – ISW
У Росії працюють над новою "обгорткою" війни проти України. Фото: eastnews.ua

Абсурдні заяви російського диктатора Володимира Путіна 18 січня, зокрема звинувачення Заходу в блокаді Ленінграда під час Другої світової, свідчать, що Москва хоче створити довкола теми війни в Україні нові "міфи".

Учорашня промова президента Росії на честь прориву радянськими військами блокади Ленінграда продемонструвала, що Путін залишається невпевненим у своїй здатності суттєво впливати на російський інформаційний простір, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Водночас пропагандисти хочуть обрамити війну в Україні у масштабніші російські національні міфи про Велику Вітчизняну війну", – вважають американські аналітики.

Путін повторив стандартну кремлівську риторику, яка знайшла відгук у російській ультранаціоналістичній провоєнній аудиторії. Її елементи при цьому все критичніше ставляться до його ведення війни.

Брехня про "українських нацистів" і "геноцид росіян" покликана повернути підтримку вторгнення в Україну серед російського населення. Тим самим Путін бажає змістити в інформаційному просторі так званих "воєнних блогерів".

"Промова президента РФ, імовірно, є частиною більш масштабних і відносно нових інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб загорнути "спеціальну військову операцію" в російський національний міф про Другу світову війну з метою посилення підтримки росіянами затяжної війни і посилення мобілізації", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для безкарної критики Путіна: у РФ створили новий інфопростір

Над "іміджем" агресії проти України працює і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який раніше теж заявляв про "геноцид росіян" і "захист російськомовного населення", стверджують аналітики.

Промова Путіна мала символічне значення для російської внутрішньої аудиторії. Російський диктатор полюбляє використовувати символічні дати та історичні аналогії, звертаючись до народу, тож виголосив цю промову в Санкт-Петербурзі, щоб відзначити 80-ту річницю прориву радянськими військами нацистської блокади міста. Він заявив, що радянські війська перемогли "геноцид Ленінграда" нацистської Німеччини, і провів порівняння з тим, як сучасна Росія нібито бореться з "українськими неонацистами" на Донбасі.

Все це означає те, що російський диктатор категорично не бажає йти на прямі переговори з Україною, вважають експерти Інституту вивчення війни.

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити нові умови для продовження затяжної війни проти України. Російська Федерація, імовірно, готує рішучі стратегічні дії 2023 року, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мова про можливий черговий великий наступ армії РФ. Рішучі стратегічні дії поточного року можуть проявитися у кількох можливих курсах дій, які не виключають одна одну.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна придумали нову "обгортку" для війни РФ проти України – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути