вівторок, 18 лютого 2020 07:37

Як працюватиме закон про колаборантів

Як працюватиме закон про колаборантів
Мешканцям Донбасу не загрожуватиме переслідування в разі, якщо вони не зазіхали на суверенітет і територіальну цілісність УкраїниФото: REUTERS

Мешканцям Донбасу не загрожуватиме переслідування в разі, якщо вони не зазіхали на суверенітет і територіальну цілісність України, переконує Аваков

Перед тим, як Україна поверне контроль над окупованими територіями Донбасу і настане час місцевих виборів, необхідно ухвалити закон про колаборантів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Перед тим, як відбудуться вибори, перед тим як ми візьмемо контроль над територією ми повинні вирішити кілька принципових питань, в тому числі, впевнений, що необхідно прийняти закон про колаборантів. Хтось називає Його законом Про амністію, я ж називаю його законом про колаборантів",-заявив Аваков.

За словами міністра, до відповідальності не можуть бути притягнуті лікарі, вчителі та нижчі чини органів влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий конфлікт, про який всі хочуть забути - президент Естонії різко розповіла про війну в Україні

"Якщо ти сільський доктор і працюєш у вертикалі "Міністерства охорони ЗДОРОВ'Я ДНР", яке ми не визнаємо, то ти не піддаєшся репресіям, тому що ти виконуєш соціально важливу функцію і у тебе немає альтернативи. Теж саме для вчителів або дрібних. клерк. А якщо ти виконуєш репресивну функцію, якщо ти організовуєш загони, які стріляють в нашу сторону, здійснюєш або здійснював повалення влади насильницьким шляхом, якщо ти в слов'янці вбивав протестантських священиків, то не потрапляєш під прощення, а потрапляєш під кримінальне переслідування", -додав глава МВС.

Він наголосив на важливості інформування населення на окупованих територіях про те, що громадянам не загрожує переслідування у разі, якщо вони не зазіхали на суверенітет і територіальну цілісність України, не брали участь у поваленні конституційного ладу або репресивних заходах самопроголошених "Л/ДНР"

19 лютого в Україні стартує Національна платформа примирення та єдності. Її призначення — допомогти встановити конструктивний мирний діалог між воюючими сторонами на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Як працюватиме закон про колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути