четвер, 21 вересня 2017 00:15

Українець показав, як насправді виглядає завод, де роблять айфони
10

Так виглядає завод, де збирають айфони
Фото: Денис Квасов
Так виглядає завод, де збирають айфони
Так виглядає завод, де збирають айфони
Так виглядає завод, де збирають айфони
Так виглядає завод, де збирають айфони

Один з основних заводів, де збирають айфони, розташований в Шеньчжені. Він огороджений парканом із колючим дротом. Навколо - страшний сморід. Про це розповідає Денис Квасов, який пів року живе у Китаї.

"Оскільки я в Китаї вже більше як півроку, то знав, що ті промо-ролики, на яких в гламурній темряві гламурні роботи вирізають айфони з куска алюмінію, – не зовсім правда. Бо в Китаї не можна вірити своїм очам. І я не помилився. Завод виглядає так само, як і сотні інших, менших фабрик Шеньчженя. Страшнувато. Зацвилі стіни, то клімат, тут усе в грибку. Колючий дріт, купа робітників, в очах яких немає того щастя, що в очах apple sheeps. Всюди КПП, охорона", - пише Денис Квасов на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став мільйонером на контрабандних серіалах

Українець спробував застосувати хитрість та пройти шлахбаум.

"Не прокатило. Охоронець догнав і почав мені говорити, що треба картку просканувати. Я прикинувся шлангом, показую йому картку від метро і йду далі. Таки не пустив. Хоча читав, що один журналіст умовив охоронця пропустити в туалет, а сам пішов по території гуляти. Але так нічого толком і не сфоткав. Словом, охорона там працює. Недарма це один з найзакритіших промислових об'єктів світу. Навіть зі своєю поліцією".

Автор: Денис Квасов
  Так виглядає завод, де збирають айфони
Так виглядає завод, де збирають айфони

У Китаї на Foxxcon працює близько 1,3 млн осіб.

"Кажуть, умови там жахливі. І не просто низькі зарплати і зміни по 12 годин. Бонуси за перепрацювання обіцяють, але не виплачують. Гуртожитки – як в наших СІЗО. Із того, що я тут бачив, то, думаю, гірші. Сморід там чомусь, як на смітнику. Всюди. Я сам відчув. І найгірше – це ставлення.

Зверніть увагу на дахи на фото – там майже всюди високі сітки, загнуті всередину. Щоб неможливо було перелізти. Це зробили після того, як в 2010 році було масове самогубство.

Колишні працівники розказують страшні речі. Їх жорстоко принижують, привселюдно ображають, постійно психологічно давлять і так далі. Все дуже серйозно. Настільки, що періодично люди в знак протесту кидаються з дахів. Зверніть увагу на дахи на фото – там майже всюди високі сітки, загнуті всередину. Щоб неможливо було перелізти. Це зробили після того, як в 2010 році було масове самогубство. Кажуть, 18 чоловік вбилися. Після того такі випадки теж траплялись, але вже не так масово. Та і сітки допомагають".

В іспанських лікарнях пацієнти мають окремі палати. Кожного дня їм міняють постіль, дають чистий лікарняний халат та спеціальні намилені губки для душу. У палатах є шафа, де можна тримати одяг. Ліжко, у якому піднімається спинка, щоб людина могла сісти. А також спеціальна тумбочка. Вона розкладається та робиться як столик, щоб можна булу напівлежачи їсти. Про це Gazeta.ua розповідає Оксана Пруська зі Львову, яка мешкає в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Українець показав, як насправді виглядає завод, де роблять айфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути