середа, 20 вересня 2017 00:16

Все безкоштовне: українка розповіла про вражаючі умови іспанських лікарень

Автор: з архіву Оксани
  Оксана Пруська зі Львову розповіла про  умови в іспанських лікарнях
Оксана Пруська зі Львову розповіла про умови в іспанських лікарнях

В іспанських лікарнях пацієнти мають окремі палати. Кожного дня їм міняють постіль, дають чистий лікарняний халат та спеціальні намилені губки для душу.

У палатах є шафа, де можна тримати одяг. Ліжко, у якому піднімається спинка, щоб людина могла сісти. А також спеціальна тумбочка. Вона розкладається та робиться як столик, щоб можна булу напівлежачи їсти. Про це Gazeta.ua розповідає Оксана Пруська зі Львову, яка мешкає в Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив перше у світі радіо для бігунів

"Для родичів у палатах є великі шкіряні крісла. Вони розкладаються, як ліжко. Також є окремий туалет і душова кабінка. У палатах для вагітних є памперси, олійки, креми для догляду за дитиною, спеціальне ліжечко. Для жінок залишають безкоштовні прокладки", - розповідає Оксана Пруська.

В палату приносять меню відповідно до дієти, яку має дотримуватися пацієнт. Зі списку він обирає, що буде їсти завтра.

"Якщо з пацієнтом лежить хтось із родичів, він також замовляє безкоштовне харчування. Все вводять у планшет — вписують номер палати і обрані страви. Їх приносять кожному у кімнату на підносах, накритих кришечками. Потім забирають, - розповідає Оксана. - Годують 6 разів на день. Коли я лежала в лікарні, на сніданок пропонували каву без кофеїну, молоко, сік, запечений хліб (тост) з помідорами, маслом чи варенням. В 11 годин приносили йогурт. На обід мала перше, друге і десерт. Увечері давали перекусити печиво та сік. Потім була вечеря і о 23 годині ще один солодкий перекус".

Автор: google
   Палата в Іспанській лікарні.
Палата в Іспанській лікарні.

В Іспанських лікарнях ніхто не носить бахіли. Вони потрібні лише для входу у реанімацію.

"В Україні мала конфлікт з цього приводу. Потрібно було пройти пару метрів до палати. При цьому із собою мала в кульку тапочки, щоб там перевзутися. Тільки зайшла у приміщення, як накинулася санітарка. Почала дико кричати, де мої бахіли. Зробила для себе висновок, що одягати їх на взуття потрібно не для стерильності, а щоб рідше мити коридор. Моя родичка народжувала в Іспанії. Через три-чотири години після пологів, нас сім чоловік з букетами квітів зайшли у палату. Ніхто не сказав ні слова. Тут це нормально".

У німецьких лікарнях встановлені так звані "Бебі клаб". Це віконця, в які новоспечені матері залишають немовлят, якщо з якихось причин не можуть або не хочуть їх виховувати. Зазвичай таке вікно розташоване в стіні з тильного боку лікарні. Як тільки в нього потрапляє дитина, лунає дзвінок. Приходить медсестра забирає немовля. Поряд із віконцем – напис, що спонукає жінку добре подумати, перш ніж відважитися на такий крок.

Зараз ви читаєте новину «Все безкоштовне: українка розповіла про вражаючі умови іспанських лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути