вівторок, 19 вересня 2017 12:36

Українець створив перше у світі радіо для бігунів
6

Автор: з архіву В'ячеслава Циганця
  В’ячеслав Циганець з Івано-Франківська заснував перше у світі радіо для бігунів.
В’ячеслав Циганець з Івано-Франківська заснував перше у світі радіо для бігунів.

В'ячеслав Циганець з Івано-Франківська, який понад три роки мешкає у Нью-Йорку, заснував перше у світі радіо для бігунів. У його репертуарі - сучасна українська музика.

"В Америці дуже розвинений спортивний рух. У Нью-Йорку є український клуб бігунів Ukrainian Running club. Він налічує з сотню учасників. Це люди, яким подобається бігати, ходити на змагання. Я також до цього долучився. Не лише, щоб укріпити здоров'я, а й заради адаптації. Там легко знайти нових друзів для спілкування, - розповідає Gazeta.ua В'ячеслав Циганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італієць вразив суддів "Х-фактора" ідеальним співом українською

"В Америці абсолютно все повинне мати свою обгортку, якось презентовано і подано. Тому створили у Фейсбуці сторінку та сайт бігунського клубу. Повідомляємо про збори, забіги, перемоги. Тоді виникла ідея створити радіо, яке також допоможе просувати цей рух. Запропонував цю ідею його учасникам. Вони мене підтримали".

Музики, яку відібрав для радіо В'ячеслав Циганець, вистачає на сотню годин. В основному це треки молодих українських виконавців.

"На радіо вмикаю різну музику для бігу. Вона має бути одночасно енергійна, легка й ритмічна. Запрошую діджеїв, які презентують свої мікси. Допомагаю піарити їхню музику, а вони через свої імена роблять популярним радіо. Підтримую українських музикантів, які не можуть собі дозволити платити за рекламу. На сторінці радіо також виставляю їхні промо-ролики. Наприклад, землячка Лілія Королюк презентувала свій сингл "Бігти по світу". Ставимо пісні Ірини Лончиної, яка зараз живе в Америці. Свою збірку "Нині мрії всі здійсняться" презентував Віталій Дорожан. Він мешкає у Нью-Йорку. Почали звертатися українські продюсери з проханням включити до ефіру треки їхніх підопічних".

Зараз радіо працює в режимі онлайн на спеціально створеному веб-сайті. Найближчим часом В'ячеслав Циганець планує створити радіостанцію з ФМ-хвилею.

Український клуб бігунів Ukrainian Running club  у Нью-Йорку
Фото: з архіву В'ячеслава Циганця
Зустріч українського та польського бігових клубів під час забігу на 5 миль по Forest Park в Нью-Йорку
В’ячеслав Циганець з Івано-Франківська заснував перше у світі радіо для бігунів.
Український клуб бігунів Ukrainian Running club  у Нью-Йорку
Зустріч українського та польського бігових клубів під час забігу на 5 миль по Forest Park в Нью-Йорку

В Україні чоловіки балувані, бо всі наші дівчата - дуже вродливі, переконана Наталія Роузбахані із Запоріжжя. Вона майже 7 років заміжня за іранцем. Розповіла Gazeta.ua, чим іранські чоловіки відрізняються від українських і як її обранець відреагував на її відмову прийняти іслам.

Зараз ви читаєте новину «Українець створив перше у світі радіо для бігунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути