Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2017 13:39

Українець став мільйонером на контрабандних серіалах
8

Північна Корея найбільш закрита країна. За порушення закону тут можуть розстріляти
Фото: instagramdguttenfelder
Північна Корея найбільш закрита країна. За порушення закону тут можуть розстріляти
Північна Корея найбільш закрита країна. За порушення закону тут можуть розстріляти
Північна Корея найбільш закрита країна. За порушення закону тут можуть розстріляти
Північна Корея найбільш закрита країна. За порушення закону тут можуть розстріляти

Українець став мільйонером на контрабандних серіалах. Завозить їх із Південної Кореї в Північну. Про це розповів киянин Олексій, який 7 років живе у Південній Кореї.

"Колись мав свою точку на ринку у Києві. Тоді торгували серіалами, базами даних, книжками. Коли в Україні почалася боротьба з нелегальною торгівлею, вирішив переїхати за кордон. Думав про Німеччину чи США, а опинився в Південній Кореї в місті Кванджу. Там була студія звукозапису, в якій запропонували перекладати наші серіали на корейську. Мови не знав, але добре працював із технікою, в якій не могли розібратися іноземці. Разом з росіянами започаткували студію перекладу фільмів. Найняли професійних перекладачів", - розповів Олексій.

Мови не знав, але добре працював із технікою, в якій не могли розібратися іноземці

Російські та українські фільми продавали на території Кореї. Там знімають небагато серіалів та мильних опер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Собак спалюють живцем, так вони смачніші" - українець про життя у В'єтнамі

"Справжня знахідка була, коли ми дізнались, що в північнокорейському Пхеньяні скуповують серіали краще за гарячі пиріжки. В них дуже закрита країна. По телевізору показують лише три канали. Один з них працює ввечері щодня. Він транслює новини уряду. Ще два у вихідні. Але там майже немає розважальних програм. Канали транслюють фільми про природу чи новини про Кім Чен Іра. В першу чергу купують серіали з Південної Кореї. Це щось на зразок "Не родись красивою", серіали про кохання, про поділ майна між родичами, багато про жіночу дружбу і зраду", - додає Олексій.

У Північній Кореї є свій інтернет–так звана комп'ютерна мережа кванмен. Вона містить тільки відфільтровані статті наукового і технічного характеру

Українець сам їздить до Пхеньяна ніби то до хворого друга.

"Раніше возили серіали на дисках. Це було небезпечно. За перегляд могли оштрафувати чи навіть посадити до тюрми. Тепер возимо на невеличких флешках. Серіали здаємо в оренду в середньому за 2 долари. Їх купують лише у великих заможних містах. Флешку даємо на день-два. Після перегляду людина все видаляє та повертає нам порожню. Другий напрям, за яким добре працюємо, - це відеоігри для підлітків. Часто везу їх з України. В нас необмежений інтернет для скачування. У Північній Кореї є свій інтернет – так звана комп'ютерна мережа кванмен. Вона містить тільки відфільтровані статті наукового і технічного характеру", - додав Олексій.

Зізнається, що завдяки своєму бізнесу став доларовим мільйонером. Планує попрацювати ще кілька років і повернутися в Україну або переїде у США.

"У Кореї нема можливості вільно жити і спілкуватись. Старості такої не хочу. Жінку і двох дітей залишив в Україні", - каже чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Українець став мільйонером на контрабандних серіалах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути