вівторок, 16 січня 2018 12:23

Українці Австралії збунтувалася проти радянської символіки на місцевому телеканалі

Автор: facebook.
  Російські конкурсантки  позують на фоні логотипу  із вмонтованими серпом і молотом, п'ють горілку та звертаються до Володимира Путіна зі словами: "Що ми будемо робити сьогодні? Завойовувати світ. З чого почнемо? З Австралії".
Російські конкурсантки позують на фоні логотипу із вмонтованими серпом і молотом, п'ють горілку та звертаються до Володимира Путіна зі словами: "Що ми будемо робити сьогодні? Завойовувати світ. З чого почнемо? З Австралії".

Союз українських організацій Австралії звернувся до авторів австралійського кулінарного шоу "Правила моєї кухні" та телеканалу Channel 7 з проханням вилучити з реклами шоу ролик із радянськими символами серпа і молота.

"Серп і молот та ті, хто стояли за цими символами, спричинили загибель понад 7 мільйонів українців під час великого голоду в Україні в 1932-1933 роках. Це був спланований геноцид Сталіна. Прив'язка цих символів до кулінарного шоу абсолютно неприйнятна", - йдеться у заяві СУОА, повідомляє ukrinform.

У нових серіях шоу "My Kitchen Rules" участь беруть дві російські конкурсантки, які позують на фоні логотипу із вмонтованими серпом і молотом. У рекламному ролику учасники шоу п'ють горілку і звертаються до Володимира Путіна зі словами: "Що ми будемо робити сьогодні? Завойовувати світ. З чого почнемо? З Австралії".

"Радянська символіка настільки ж образлива, настільки ж неприйнятна, як і свастика, і якщо вона використовується у чомусь іншому, аніж історичний/документальний контекст – це не просто неприємно, це травматично для тих, хто на власному досвіді пережив ці трагічні часи, або для тих, чиї батьки/дідусі чи бабусі постраждали від радянського правління, - пишуть українці у зверненні. - Ці символи є символами нелюдського ставлення, геноциду та порушення прав людини. Це символи полонених народів, які були піддані тиранії радянським режимом і досі страждають від цього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, скільки українців працюють в Литві

На підтримку української громади Австралії виступила і українська дипустанова, яка звернулася до організаторів із закликом вилучити радянські символи із реклами шоу.

"Комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) режими вважаються в Україні і в багатьох країнах світу злочинними, оскільки спричинили найбільшу кількість жертв у ХХ столітті. Більшість австралійців українського походження – це ті люди, які найбільше постраждали від радянського тоталітаризму. Австралія належить до числа тих, хто нещодавно заявою парламенту засудив злочин Голодомору і закликав світ не допустити такої трагедії в майбутньому, тому символи радянського режиму не варто використовувати навіть у жартівливому ключі. Посольство просить авторів шоу і керівництво каналу відмовитися від використання цих символів у своїй програмі", - йдеться у заяві посольства.

Керівництво каналу поки не прокоментувало ситуацію, хоча на сайті шоу вже з'явилася інформація про обурення образливою рекламою.

Раніше, українська діаспора Росії, написала відкритого листа президенту Володимиру Путіну. У зверненні просять його не висувати свою кандидатуру на 4-й термін.

Зараз ви читаєте новину «Українці Австралії збунтувалася проти радянської символіки на місцевому телеканалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути