середа, 22 листопада 2017 12:42

Українці в Росії закликали Путіна не йти на вибори

Українці в Росії закликали Путіна не йти на вибори
Українська діаспора написала листа Путіну Фото: http://tvoemisto.tv

Українська діаспора в Росії просить Володимира Путіна не висувати свою кандидатуру на 4-й термін.

Про це йдеться у відкритому листі головного редактора сайту "Кобза - українці Росії" Василя Коломацького, повідомляє УНІАН.

"Пане президенте, від імені української діаспори Росії, якщо Вам дорога українсько-російська дружба, якщо Ви бажаєте припинити кровопролиття і зупинити мільйонний потік біженців... ми просимо Вас не висуватися на четвертий президентський термін. Давайте не нищити у братовбивчих конфліктах дві близькі нам держави - Росію і Україну", - написав Василь Коломацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вчитель року - 2016" поїхала на заробітки

Після приходу до влади Путіна 2000-го почалися репресії проти українців у Росії.

"У Росії було вбито трьох провідних активістів українського діаспорного руху: Анатолія Криля (Владивосток, 2004), Володимира Побурінного (Івановська область, 2002) і Володимира Сєнишина (Тула, 2006). Усі вбивства були резонансними. Світовий Конгрес Українців багато разів звертався до Вас із закликами розслідувати ці вбивства, але вбивці досі не знайдені", - повідомив він.

Обидві світові діаспорні організації - Світовий Конґрес Українців і Українська Всесвітня Координаційна Рада потрапили в "стоп-лист" небажаних громадських організацій на території РФ. У результаті, 5 регіональних українських громадських організацій Росії, що входять до структури Світового Конґресу Українців, також виявилися "поза законом". Коломацький також зазначив, що після 2014 року лідерів українських регіональних організацій постійно викликають спецслужби "для бесід".

"Можна констатувати, що уряд Росії систематично і грубо утискає українську діаспору протягом усіх років Вашого правління", - пише Коломацький. - Крим був безсовісно, на порушення всіх договорів і клятв, анексований Росією. Донбас, після збиття мирного малазійського Боїнга і розстрілу українських військ у "зеленому коридорі" під Іловайськом, залишається під трирічної окупацією - в моторошних злиднях, страху і безправ'і, без будь-якого розумного майбутнього. Хочеться запитати Вас від імені української діаспори в Росії: до цього Ви прагнули? Для війни з Україною, чи для міжнародної ізоляції нашої країни, чи для боротьби з сиром пармезаном Вас обрали народи Росії? Чи була ця політика заявлена у Вашій передвиборчій програмі 2012 року?".

Зараз ви читаєте новину «Українці в Росії закликали Путіна не йти на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути