четвер, 26 березня 2020 00:15

Назвали найперспективнішу професію для Польщі

Назвали найперспективнішу професію для Польщі
Українці у Вроцлаві влаштовуються працювати у сфери краси, фотографії та кулінаріїpodolian_kris

Хороший фотограф, перукар і манікюрниця – одні з найперспективніших професій у Польщі. Про Gazeta.ua це розповідає Христина Подолян, яка 6 років живе у Вроцлаві і має власну кав'ярню.

"Так склалось, що у поляків сфера краси і фотографія на низькому рівні. Можливо, їм подобається такий рівень. Українці, які спробували хороший манікюр, класну стрижку чи гарного фотографа не погоджуються на польський варіант. Тому дівчата, які є хорошими майстрами по стрижках, колоруванню чи знаються на фото - нарозхват. По-перше, бо українці, які переїхали сюди стали їх клієнтами. А по- друге, поляки теж побачили нову якість і прагнуть змін", - каже Христина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, який бізнес найчастіше відкривають у Туреччині

Українці також починають власні справи. Часто в гастрономії, але багато й не справляються з цим бізнесом через високі податки.

"Українці почали робити оселедці. Ті, що є місцеві, для нас незвичні, бо дуже засолені. Все частіше бачу оголошення, що наші дівчата ліплять на замовлення пельмені, вареники, відкривають магазини з українськими товарами. Везуть те, чого тут бракує : солодощі, зефір, сало, червону ікру", - каже Христина.

Половина тих, хто зараз працює в Польщі, хочуть переїхати до Німеччини. Про це говорить Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. Але туди не всі зможуть потрапити. Зокрема, Німеччина не готова приймати некваліфікованих робітників, які не знають німецької мови. Потенційно українцям цікаві всі європейські країни, де можна швидко знайти робочі місця та заробити непогані гроші за 2,5–3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найперспективнішу професію для Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути