субота, 08 червня 2019 00:15

Киянин розповів, як став гідом у місті щастя та свободи
5

В Амстердамі місця, які знають тільки місцеві, навряд чи залишилися.
Фото: bit.ua
Часто проводить екскурсії по місту, займається фотографією, іноді знімається в кліпах.
В Амстердамі оренда житла дивно дорога, в Роттердамі - в два рази дешевше, і все тут поруч.
250 євро на родину потягне тільки їжа
Улюблені місця - дюни, велосипедні доріжки, повітря, дахи.

В Амстердамі місця, які знають тільки місцеві, навряд чи залишилися. В місті дорогий громадський транспорт, дешевше їздити на велосипеді. На сім'ю на місяць потрібно 250 євро тільки на їжу.

Про це розповідає киянин Влад Войтушенко, який працює гідом по Амстердаму. У місто він переїхав в 90-х минулого століття, пишуть на ресурсі bit.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як знайти роботу в мусульманській країні

"У Голландії, де з народження говорять голландською мовою, експату можна прожити й з англійською. By the way, по молодості мови вчаться просто. Здати мовний мінімум Nederlands, а він, звичайно, потрібен, якщо ви вирішите стати 100% -м громадянином Амстердама, абсолютно нескладно. Тим більше якщо ви оптиміст, - розповідає Влад, - До речі, про Амстердам. Він далеко не місто свобод. Я б навіть сказав, що це місто емпатичних людей. Вони знають, що таке несвобода, тому поважають право інших на щастя. Амстердам - ​​місто щастя. щастя бути самим собою і не брехати. Тут я почуваюсь комфортно".

ПРО ЦІНИ І ПОКУПКИ

Харчові продукти в Голландії абсолютно різноманітні - багато турецьких, марокканських, навіть польських магазинів. А що стосується більш дорогих магазинів, то це зазвичай еколавки, що останнім часом як грибів після дощу стало. Якщо немає виходу і треба економити, готуйтеся до того, що 250 євро на родину потягне тільки їжа. Кулька смачного морозива - близько євро, буханець хліба - теж.

Автор: bit.ua
  В Амстердамі оренда житла дивно дорога, в Роттердамі - в два рази дешевше, і все тут поруч.
В Амстердамі оренда житла дивно дорога, в Роттердамі - в два рази дешевше, і все тут поруч.

В Амстердамі оренда житла дивно дорога, в Роттердамі - у два рази дешевше, і все тут поруч. Якщо ви без велосипеда - дорого заплатите за громадський транспорт, тому є стимул дружити з велосипедом, багато з яких, до речі, з електромотором. У поїздах та електричках не так тісно, ​​як в українських, але зайцем не проїдеш. На телефонний зв'язок і інтернет закладайте близько 50 євро.

БУДНІ І РОБОТА

Я часто проводжу екскурсії по місту, займаюся фотографією, іноді знімаюся в кліпах. Ось, до речі, зараз почав роботу над книгою. Будні залежать від того, чим і як заробляються гроші, на кого ти працюєш. Якщо на себе, а це мій випадок, і якщо є мізки, що теж про мене, жити й вчитися в Нідерландах цікаво. Навчання в ВНЗ коштує зараз близько 12 тис. євро, хоча в 90-е було в шість разів дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кредит із чоловіком платимо навпіл" - українка розповіла про консервативні стосунки у Великобританії

Тут заведено заводити друзів на роботі, мати товариські взаємини. Правда, тут вам часто доведеться йти назустріч, не переходити межу; в голландської міській культурі почуття міри й є та межа, яку поважають. Мені здається, слово "риса" у голландців від слова "міра". Зовсім не секрет, що багато українців так не думають.

СВІЙ ЧИ ЧУЖИЙ

Своїм відчути себе доведеться, інакше нічого тут не вийде. З іншого боку, який же ти чужий в Європі? У голландському укладі життя мене зараз не дивує нічого. Але, пам'ятаю, що на самому початку дивувала їх звичка завжди говорити правду.

Автор: bit.ua
  250 євро на родину потягне тільки їжа
250 євро на родину потягне тільки їжа

ПРО ГАСТРОНОМІЮ

Любов до хріну і хліба залишилася. Насіння лузати кинув. Полюбив суринамську кухню, вона тут майже національна, власне, вона являє собою мікс всього на світі, тому подобається.

ПРО ВІДПОЧИНОК І МІСЦЯ

У гарну погоду на велосипеді до моря їжджу, щоб заходи споглядати, а в погану ходжу в музеї та книжки читаю. Фітнес люблю, але без фанатизму. Можу іноді на вечірку сходити, переконатися, що танцювати ще не розучився.

Мені подобається відвідувати місця, які нагадують інші міста. В Амстердамі місця, які знають тільки місцеві, навряд чи залишилися. Це як пошукати Невідомий канал. Бажаю вам успіху.

Полтавчанка Вікторія Денисюк три роки тому переїхала в Південну Африку. Українка розповіла Gazeta.ua тонкощі роботи та проживання у спекотній країні світу.

Зараз ви читаєте новину «Киянин розповів, як став гідом у місті щастя та свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути