пʼятниця, 31 травня 2019 00:15

Де заробити інженерам великі гроші
9

Українка розповіла де інженери можуть заробити великі гроші
Фото: Вікторія Денисюк
Українка розповіла де інженери можуть заробити великі гроші
Українка розповіла де інженери можуть заробити великі гроші
Українка розповіла де інженери можуть заробити великі гроші
Українка розповіла де інженери можуть заробити великі гроші

Полтавчанка Вікторія Денисюк три роки тому переїхала в Південну Африку. Українка розповіла Gazeta.ua тонкощі роботи та проживання у спекотній країні світу.

"У Африку переїхала зі своїм хлопцем. Для отримання візи діють жорсткі і не чіткі правила. Якщо якийсь документ або фото не сподобається консулу - відмовляють, не пояснюючи причину. З України прямих рейсів до Африки немає. Доводиться робити пересадки. Загальний переліт становить 16 годин", - каже Вікторія.

Подружня віза не дає права на офіційну роботу. Доводиться чекати посвідку на проживання, яку можна отримати після 5 років проживання. Для отримання робочої візи треба рекомендаційний лист від роботодавця, з вагомим поясненням, чому на роботу треба брати іноземця, а не місцевого жителя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На вечерю прийнято ходити в ресторан", - українка розповіла тонкощі роботи в Іспанії

" У Африці високий рівень безробіття. Затребуваними є лише галузі IT і важкої промисловості. Тому більшість працює нелегально. Шиють на замовлення, працюють перукарями, роблять манікюр, печуть домашні солодощі", - пояснює українка.

Заробітна плата вчителя - 1500 доларів (40 000 грн), інженери заробляють від 3500 до 6000 доларів (93 000 - 160 000 грн).

"Вартість житла залежить від району. Найбільш небезпечні райони розташовані в центрі міста. Там живе чорне населення, тому білій людині показуватись не варто. Популярними є квартири на околицях. Ціни 360-850 доларів ( 10 000 - 23 000 грн) ", - каже Вікторія.

У Африці набагато важче отримати водійське посвідчення. За українським посвідченням тут можна їздити доки не отримаєш дозвіл на проживання. Перед отриманням посвідчення водія треба обов'язково мати учнівські права. Їх видають після здачі теорії.

"Практика включає в себе 4 види парковок, огляд автомобіля і підготовка до поїздки, рушання на гірку, екстрене гальмування і поїздка по місту з екзаменатором. Здала на права за 2 тижні. Заплатила за це 50 доларів (1 300 грн)", - каже українка.

"Жінки працюють тут так само як і чоловіки. Більшість має власний бізнес, водять автомобілі. Іранки стежать за собою, ходять у спортзали та салони краси. Яскраво фарбують очі, бо обличчя - єдине, що можна показати. Тож "сидиш дома і нікуди не виходиш одна" - стереотип", - українка розповіла про життя в Ірані.

Зараз ви читаєте новину «Де заробити інженерам великі гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути