четвер, 30 травня 2019 00:15

"Кредит із чоловіком платимо навпіл" - українка розповіла про консервативні стосунки у Великобританії
9

Дарія Чернікова із чоловіком багато подорожує
Фото: dariia_morgendorffer
Дарія Чернікова із чоловіком багато подорожує
Дарія Чернікова із чоловіком багато подорожує
Дарія Чернікова із чоловіком багато подорожує
Дарія Чернікова із чоловіком багато подорожує

Дарина Чернікова з Миколаєва, півтора роки живе у місті Дадл у Великобританії. Про те, як їй вдалося знайти роботу та консерватизм англійців розповіла Gazeta.ua

"Переїхала у Великобританію до чоловіка, який звідси родом. Маю одеський диплом викладача англійської і французької мови. Але, як виявилось моя вимова тут не ідеальна і має чималий акцент", - розповідає Дарина.

Знайти роботу у Великобританії досить складно, особливо іноземцям. Але Дарині вдалося знайти її за три тижні перебування у країні.

"Шукали спеціаліста зі знанням російської в компанію, яка займається нафтою та газом. Чоловік рекомендував туди навіть не пробуватись. Але я подала резюме, в якому чесно вказала, що нічого, окрім єдиної їхньої вимоги, вдовольнити не зможу. І на диво мене прийняли на роботу. Я перекладаю документи для компанії, яка знаходиться в Казахстані, пишу короткі інструкції на техніку, яку продає моя компанія і перекладаю документи. За годину роботи отримую 9 фунтів. Зарплатня на місяць становить близько 1250 фунтів. Цього достатньо, щоб тут жити", - розповідає Дарина.

Порядки в країні досить консервативні. Жінки й чоловіки мають рівні права, а отже всі рахунки сплачують навпіл. Також однакові зобов'язання мають по дому чи догляду за дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На вечерю прийнято ходити в ресторан", - українка розповіла тонкощі роботи в Іспанії

"У нас на роботі жінка народила дитину, а чоловік пішов у декретну відпустку. Ми з чоловіком всі хатні обов'язки ділимо навпіл. Він може попрати, приготувати їжу чи прибрати, так само, як і я. Також навпіл платимо за кредит. Тут всі живуть у кредит. Тому наша трикімнатна квартира в кредиті на 20 років", - додає Дарина.

Особливим є відношення британців до їжі. Вони чітко їдять по годинах тричі на день. Причому, їжа, одна з найдешевших витрат. Харчуватися із супермаркету можна якісними фруктами та овочами.

"Дорого їсти у кафе. Сумую за скромними чеками у Київських закладах харчування. А ще тут всі ходять на пиво. Келих напою — 105 гривень", - каже дівчина.

А найбільше Дарина сумує за українськими салонами краси і нормальним манікюром.

"Тут не прийнято обрізати кутикулу. Переважно всі салони в країні тримають китайці. Іноді молдавани. Манікюр по- британськи — це підрізані і піточені нігті, іноді пофарбовані. Британки самі просять не різати їм лишнього. Останній манікюр робила у Лондоні. Це коштувало 1400 гривень. У Дадлі манікюр дешевший приблизно наполовину" - каже Дарина.

У Великобританії діти дуже рано починають думати про заробітки. Вже з десяти років миють машини, підробляють в кафе, допомагають з прибиранням будинків чи приготуванням їжі. Тут навіть є спеціалізовані кафе, де на роботу приймають дітей. Звісно, що умови роботи для них не такі, як для дорослих. Це лише година чи дві підробітків.

Зараз ви читаєте новину «"Кредит із чоловіком платимо навпіл" - українка розповіла про консервативні стосунки у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути