середа, 20 лютого 2019 14:54

"Їхали у вантажівці між меблями" - українка розповіла, як потрапила на роботу в Італію

"Їхали у вантажівці між меблями" - українка розповіла, як потрапила  на роботу в Італію
Українка про реалії заробітків за кордоном. Фото: eurabota.ua

Оксана з Кіровоградщини розповіла, як 9 років тому потрапила на заробітки до Італії. Жінці довелося продати все господарство, щоб отримати 2 тисячі євро. Їх жінка віддала шахраям, натомість замість легальної роботи отримала поїздку до омріяної країни в задушливій вантажівці.

"В Україні нас зустріли представники фірми та посадили в мікроавтобус. У дорозі роздали фальшиві документи. На всі питання була одна відповідь "ми все порішали". Проблеми вже почалися на кордоні, коли перевірили документи. "Мої документи та документи моєї свахи чомусь не хотіли приймати. Щоб уникнути проблем, доплатили по 10 євро", - розповідає Оксана виданню "Антикор".

У Польщі пересадили в автобус. Під вечір приїхали до гуртожитку і сказали, що це тимчасове житло. Тут пробули 2 дні, потім приїхала фура і всіх "загрузили" у контейнери поміж меблів, а зверху накрили простирадлом.

"Їхати було страшно, бо спека і швидкість. Іноді здавалось, що на поворотах може просто придавити", - коментує Оксана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доводиться розвозити понад 50 кілограмів" - як українка працює на пошті у Нідерландах

В Італії висадили в полі, біля автотраси і сказали чекати, поки не приїде інший автобус.

" Чекали автобуса декілька годин, сидячи на валізах. Потім зрозуміли, що це марно, і нас тупо "кинули". Всі почали зупиняти проїжджаючі автівки, щоб дістатись до найближчого міста. Ми ж зі свахою зупинили автобус, який їхав до потрібного нам міста – Флоренції. Заплатили по 15 євро, частину з тих грошей, які брали з собою "на перший час", - каже Оксана.

Чотири роки не могла поїхати додому, через статус "нелегалки". Потім оформила всі необхідні документи і почала працювати офіційно.

Спочатку працювала в старої сеньйори. Доводилось її мити, прибирати за нею, доглядати. Гроші отримувала частково з її пенсії. Ночами у неї були головні болі, через які вона не могла заснути, стогнала.

"Часто, через те, що не спала ночами, боліла голова і почала приймати заспокійливі. А пізніше, вирішила звільнитись, бо здоров'я важливіше", - пояснила Оксана.

Зараз працює в одного сеньйора. У обов'язки жінки входить приготування їжі та прибирання.

"Тут працюю легально. Офіційна зарплата - 1200 євро. З них вираховують за медичну страховку, пенсійний податок і податок на безробіття. Тобто, з 1200 євро отримую 900. Згідно з договором, мені платять за 5-годинний робочий день, але працюю я 24 години", - каже Оксана.

Жінка розповіла, що вчила італійську ще будучи на Кіровоградщині, бо без знання мови навіть нелегалів не хочуть брати на роботу.

57-річна Наталія Згодько живе в Італії. 17 років тому виїхала з Гайсина на заробітки. Цьогоріч у Києві брала участь у міжнародній виставці рукоділля й творчості. Представляла свою колекцію.

Зараз ви читаєте новину «"Їхали у вантажівці між меблями" - українка розповіла, як потрапила на роботу в Італію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути