пʼятниця, 14 квітня 2017 00:17

Які традиції святкування Великодня у Канаді

Які традиції святкування Великодня у Канаді
капелан Канади Отець Кім. Фото: Микола Тис/ZIK

Військові капелани із США та Канади Джошуа Бирд та отець Кім на брифінгу у Львові згадували традиції святкування Великодня у рідних краях. Цього року разом із своїми солдатами відзначатимуть його в Україні.

Про це інформує Zik.

"Канадські традиції святкування Пасхи подібні до американських. Так склалось, що найбільше людей у церкві під час Різдвяних літургій та Великодніх.
Відмінним є те, що для канадців релігія – це щось таке індивідуальне, персональне, особисте. Проте це не заважає збиратись сім'ям і разом йти на службу Божу", - розповідає капелан о. Кім.

Каже, після церкви збираються на спільний обід. Діти шукають у хаті пасхальні яйця, всередині них – смачна цукерка. Колись використовували справді зварене яйце, зараз – лише пластикове.

Військові теж святкують страсний тиждень з понеділка по четвер, потім страсна п'ятниця, відповідно субота і пасхальна неділя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадієць передасть спорядження українським рятувальникам

"Зазвичай, на кожній військовій базі є декілька капеланів різних релігійних конфесій. Служби Божі всі капелани відправляють разом, деколи окремо. Проте, якщо капелан забажає провести цей день зі своєю сім'єю, то службу проводять всі інші, окрім нього", - каже отець. - Унікальність канадської традиції святкування полягає у різноманітті релігійних течій. Адже серед капеланів є і протестанти, і римо-католики, і греко-католики, і мусульмани", - каже він.

Домовленість про співробітництво у сфері оборони підписали міністр оборони України Степан Полторак і міністр оборони Канади Харджит Сінгх Саджан.

Зараз ви читаєте новину «Які традиції святкування Великодня у Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути