пʼятниця, 15 лютого 2019 00:15

Як незряча українка вступила у престижний американський університет

Як незряча українка вступила у престижний американський університет
Українка Ірина Білогорка виграла навчання в коледжі США за програмою обміну студентами "Flex". Здобувати освіту продовжила в місцевому університеті Фото: fakty.ua

Українка Ірина Білогорка, яка втратила зір в дворічному віці, виграла навчання в американському коледжі за програмою обміну студентами "Flex" і безкоштовне проживання протягом року в американській сім'ї. Навчання продовжила у престижному університеті - Minerva.

Дівчина десять років навчалася у львівській школі-інтернаті для дітей з проблемами зору. Англійську вивчила самостійно по роликам в Youtube і програмі "Поліглот", пишуть "Факти".

"Приїжджаючи в нову школу, думаєш, що ти тут новенький, тому будеш цікавий іншим людям і швидко "обростеш" друзями. Але з'ясовується, що новеньких тут і так вдосталь. Американці позитивні люди, вони ніколи не скаржаться, завжди поводяться доброзичливо. Але при цьому ця дружба поверхнева, ні про що. Ти не знаєш, що у людини всередині, і не можеш поділитися своїми переживаннями", - каже дівчина.

Школа знаходиться на кордоні з Мексикою. Тож дівчина знайшла друзів серед мексиканських студентів.

"Вони більш відкриті. З ними простіше поговорити по душам. Саме друг-мексиканець заспокоїв мене щодо другого розчарування - мови. Спочатку не встигала за темпом розмови людей, не вловлювала нюансів, не розуміла сленгу. Також з'ясувалося, що у мене сильний акцент. Через це почала комплексувати. Але він запевнив: тут всі приїжджі говорять з акцентом, соромитися цього не варто. Якщо оточуючі розуміють мене, а я їх, значить, все в порядку. Я заспокоїлася і змогла швидко адаптуватися. Через три місяці, коли навколо немає нікого україномовного, волею-неволею починаєш думати по-англійськи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емігрантка здивувала фактами про заміжжя у Нідерландах

Після річного навчання у коледжі, українка вступила одразу у кілька закордонний університетів. Свій вибір зупинила на університеті Minerva в США.

"Я дійсно пройшла відразу в кілька університетів, але фінансово не потягнула б там навчання. В тій же Італії один рік коштує 20 тисяч євро. В Minerva, правда, ще дорожче — 30 тисяч доларів в рік. Але різниця в тому, що при вступі у студента не перевіряють його платоспроможність. Якщо він пройшов за конкурсом, але не в змозі платити, університет надає дуже істотну фінансову допомогу. І студентський кредит, і знижки на навчання, і витрати на кишенькові витрати. В результаті сума скорочується раз на шість. Фактично я заплатила за рік 5 тисяч доларів. Це з урахуванням потрібних книг, комп'ютера і т. д. В наступному році буде ще дешевше".

За словами дівчини, Minerva - відносно новий університет. Процедура вступу відрізняється від інших закладів: іспити на креативність, знання математики та англійської мови потрібно здавати на місці.

"Ще важливо мати волонтерський досвід у себе на батьківщині. Але просто написати "допомагаю дитячому будинку" не вийде: університет обов'язково передзвонить туди і перевірить. Все навчання в Minerva — семінари, контрольні роботи, лекцію — проводяться онлайн. До кожного уроку ми отримуємо матеріали заздалегідь і ретельно готуємося. Часу це займає дуже багато — як повноцінний робочий день. Три рази на рік студенти здають практичні роботи. Я зараз вивчаю генно-модифіковані продукти, вплив ЗМІ на розуміння людьми ризиків і переваг сприйняття організмом ГМО".

Кримська художниця, яка малює на піску, переможниця першого сезону проекту "Україна має талант" Ксенія Симонова вийшла в фінал чемпіонського сезону шоу America's Got Talent.

Зараз ви читаєте новину «Як незряча українка вступила у престижний американський університет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути