понеділок, 24 травня 2010 16:24

На Каннському кінофестивалі підбили підсумки

На Каннському кінофестивалі підбили підсумки

У неділю, 23 травня, в Каннах відбулося нагородження переможців 63-го Каннського кінофестивалю. Головний приз - "Золоту пальмову гілку" - отримав 39-річний таїландський кінорежисер Апічатпонґ Вірасетакул за картину "Дядько Бунмі".

Нагороджуючи переможця, голова журі Тім Бертон назвав його фільм, що зачіпає тему реінкарнації, "чудовою і дивної мрією". Апічатпонґ Вірасетакул у своїй промові заявив, що присудження йому головної нагороди Каннського фестивалю є важливою подією в історії таїландського кіно, яке залишається ще мало знаним у Європі.

Гран-прі фестивалю присудили французькому режисерові Ксавьє Бовуа за фільм "Про богів і людей". Приз за найкращу режисерську роботу дістав француз Матьє Амальрік за фільм "Гастролі".

Нагорода за найкращу чоловічу роль дісталася відразу двом акторам - іспанцеві Хав'єру Бардему за фільм "Biutiful" і італійцеві Еліо Джерман за фільм "Наше життя". А найкращою актрисою визнали Жюльєт Бінош за роль у фільмі "Засвідчена копія" іранського режисера Аббаса Кіаростамі.

Спеціальним призом журі відзначило фільм "Людина, яка кричить" режисера з Чаду Махамата-Салеха Харуна. У категорії "За найкращий сценарій" переміг кореєць Лі Чан Дон з фільмом "Поезія".

"Золота камера" за найкращий режисерський дебют дісталася мексиканцеві Майклу Рове за картину "Високосний рік". А найкращим короткометражним фільмом визнали стрічку "Собача історія" французького режисера Сержа Аведікяна.

Deutsche Welle

Зараз ви читаєте новину «На Каннському кінофестивалі підбили підсумки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути