неділя, 23 травня 2010 16:44

"Золоту камеру" Каннського фестивалю може отримати український фільм

"Золоту камеру" Каннського фестивалю може отримати український фільм

Підсумки 63-го Каннського фестивалю будуть оголошені увечері в неділю - журі на чолі з Тімом Бертоном вручить "Золоту пальмову гілку", а також гран-прі, приз журі, нагороди кращим актору, актрисі, режисеру і сценаристу і "Золоту камеру" за кращий дебют.

Завдання у них достатньо складне. Багато хто з акредитованих на фестивалі міжнародних журналістів зазначає, що конкурс цього року був слабким, пояснюючи це наслідками світової фінансової кризи.

Основними претендентами на "Золоту пальмову гілку" вважаються "Ще один рік" британця Майка Лі (у нього найвищий рейтинг критиків за версією щоденного фестивального видання Screen), "Про людей і богів" француза Ксавьє Бовуа і "Дядечко Бунмі, який пам'ятає свої колишні життя" тайського режисера Апічатпонга Верасетакуна.

Можливі претенденти на акторські призи - Хавьєр Бардем ("Красата" Алехандро Гонсалеса Іньярріту), Наомі Уоттс ("Чесна гра" Дуга Лаймана) і весь акторський ансамбль з картини "Про людей і богів" (Ламбер Уілсон, Міхаель Лонсдейл, Жак Ерден тощо).

На "Золоту камеру" цього року було багато претендентів в паралельних програмах - "Особливий погляд", "Тиждень критики", "Двотижневик режисерів". З конкурсних фільмів цей приз може дістатися картині Сергія Лозниці "Щастя моє".

Тим часом призи паралельних програм були оголошені напередодні.

Переможцем "Особливого погляду" став південнокорейський фільм "Ха-ха-ха" Хону Сан-су, приз "Тижня критики" отримала дебютна робота данського режисера Януса Метца "Армаділло", а кінокритики присудили приз міжнародної асоціації FIPRESCI фільму Матьє Амальріка "Турне".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «"Золоту камеру" Каннського фестивалю може отримати український фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути