пʼятниця, 21 травня 2010 11:51

Перші каннські нагороди отримали данський і в'єтнамський режисери

Перші каннські нагороди отримали данський і в'єтнамський режисери

У конкурсі "Тижні критики" Каннського кінофестивалю нагороди отримали дві картини: "Armadillo" ("Броненосець") данського режисера Януса Метца і "Bi, Dung So!" ("Bi, Don't Be Afraid", "Бі, Не бійся!") в'єтнамського режисера Пхан Данг Ді (Phan Dang Di).

Картина, котра завоювала головний приз Armadillo, розповідає про юних солдатів з Афганістану. Це перший документальний фільм, що виграв конкурс "Тижні критики" в Каннах. Сімейна мелодрама з В'єтнаму про шестирічного хлопчика з Ханоя зайняла друге місце.

"Тиждень критики" - це паралельний конкурс, що проходить під час Каннського кінофестивалю, який організовує французький союз кінокритиків. Він проводиться з 1962 року.

Провідні кінокритики відбирають 14 фільмів зі всього світу - по 7 картин в повнометражній і короткометражній категоріях. Два роки тому в цій секції брала участь російський режисер Валерія Гай Германіка. Окрім конкурсу, на "Тижні критики" проводяться спецпокази.

Газета.RU

Зараз ви читаєте новину «Перші каннські нагороди отримали данський і в'єтнамський режисери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути