пʼятниця, 14 травня 2010 05:06

Фаворитами Каннського кінофестивалю називають азіатів

Автор: фото: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
  Боллівудська актриса Айшварія Рай (ліворуч) і голлівудська акторка Єва Лангорія на червоній доріжці Каннського кінофестивалю.  Він розпочався цієї середи у Франції
Боллівудська актриса Айшварія Рай (ліворуч) і голлівудська акторка Єва Лангорія на червоній доріжці Каннського кінофестивалю. Він розпочався цієї середи у Франції

12 травня о 19.15 стартував 63-й Каннський кінофестиваль. Він триватиме до 23 травня. Тиждень тому проведення опинилося під загрозою — сніг завалив дороги, лінії електропередач були обірвані, магазини зачинені.

Покази в Палаці фестивалів відкрив фільм "Робін Гуд" із голлівудськими акторами Расселом Кроу та Кейт Бланшетт. Режисер стрічки британець Рідлі Скотт через операцію на коліні з"явитися не зміг.

Журі очолив Тім Бертон — режисер стрічки "Аліса у країні чудес". Не приїхав член журі іранський кінорежисер Джафар Панахі. Його заарештували в Ірані за підтримку опозиційної партії.

У конкурсній програмі беруть участь 19 стрічок. Фільм київського режисера Сергія Лозниці "Щастя моє" покажуть 19 травня. Він конкуруватиме з картиною "Стомлені сонцем-2. Предстояння" російського режисера Микити Михалкова.

Серед фаворитів називають азійських режисерів.

Український фільм конкуруватиме зі стрічкою Микити Михалкова "Стомлені сонцем-2"

— Коли пару років тому Південна Корея привезла фільм у Канни — це було поодиноким випадком, — каже директор фестивалю Тьєррі Фремо, 48 років. — Як виявилося, режисери з Таїланду, Китаю, Південної Кореї, Японії прийшли в кіно надовго і сильні в ньому.

Поза конкурсом покажуть автобіографічну стрічку грузинського режисера Отара Іоселіані "Шантрапа", в якій дві ролі зіграв актор Богдан Ступка, 68 років.

— Поїду до Канн на два чи три дні, — каже Богдан Сильвестрович. — Там треба вийти, постояти. Я був у Каннах понад 10 років тому. Ми їздили з фільмом Гофмана "Вогнем і мечем". Ще раніше були із сином Остапом у круїзі. Тоді наш корабель пришвартувався біля Канн. Ми швидко на поїзд і на фестиваль. Хотіли подивитися на зірок. Виглядали, однією ногою на якійсь сходинці стояли, фотографували.

Зараз ви читаєте новину «Фаворитами Каннського кінофестивалю називають азіатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути