Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2010 14:42

Лозницю вважають найяскравішим із дебютантів Каннського фестивалю (ФОТО)

19 травня о 22:30 У палаці Каннського фестивалю показали фільм Сергія Лозниці "Щастя моє". Опівдні режисер, продюсери Хайно Декерт та Олег Кохан і актори Ольга Шувалова та Віктор Немець зустрілися з пресою.

У фільмі режисера білоруського походження Сергія Лозниці задіяні продюсери з Німеччини, Голандії та України, румунський оператор та актори з 4-х країн.

"Над фільмом працювали громадяни понад 10-ти країн, кожен вніс щось своє - сказав на прес-конференції перед світовою прем'єрою режисер і автор сценарію Сергій Лозниця. - Тому є сенс говорити про культурну, а не громадянську приналежність. Це проблема визначень і до самого фільму має дуже далекі стосунки".

На запитання про жанр Лозниця відповів: "На початку я хотів зробити фільм про дорогу, але тепер я не можу точно визначити жанр фільму. Щоправда, те саме можу сказати і про стиль. Він дуже реалістичний, але часом трапляються гротескові або романтичні сцени. Це дуже еклектичний фільм".

Знімали у Щорсі на Чернігівщині. Дія відбувається в російській глибинці. Продюсер Хайно Декерт на запитання про труднощі, які виникли під час роботи відповів: "Ми хотіли залучити до продукції і Росію, але не вдалося. Тому вирішили знімати на кордоні з Росією".

Продюсер Олег Кохан вважає, що фільм настільки непередбачуваний, що від нього важко відірватися.

Виконавиця ролі неповнолітньої повії Ольга Шувалова розповіла: "З першої зустрічі із Сергієм між нами виникло взаєморозуміння. Допомогло й те, що я знала подібних дівчат".

Виконавець головної ролі Віктор Немець сказав: "Ким би ми не були, ми шукаємо знаки надії. Трагедія мого персонажу в тому, що він бачив ці знаки, але не послідував їм".

Продюсери вже заключили угоду з прокату у Франції. Фільмом "Щастя моє" зацікавився один із провідних французьких дистриб'юторів незалежного кіно ARP Selection. Французька газета Liberation визначила рейтинг фильму як 9,5 з 10. На думку російського кінокритика Антона Доліна успіх фільму на фестивалі залежить від того, чи візьме журі орієнтир на перевірених авторитетів чи захоче відкрити нове ім'я. Лозницю вважають найяскравішим із дебютантів.

"Щастя моє" став першим повнометражним фільмом від України у конкурсі Канн. Фільм змагається за Золоту пальмову гілку разом із 18 стрічками, серед яких – "Ще один рік" Майка Лі, "Обурення" Такеші Кітано, "Принцеса Монпельє" Бертрана Таверньє, "Поза законом" Рашида Бушареба, "Знімати" Матьє Амальріка, "Стомлені сонцем-2" Нікіти Михалкова. Останній покажуть у суботу, 22 травня. Церемонія закриття Каннського кінофестивалю відбудеться у неділю, 23 травня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лозницю вважають найяскравішим із дебютантів Каннського фестивалю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути