субота, 22 травня 2010 12:23

У Каннах через показ фільму вивели спецназ

У Каннах через показ фільму вивели спецназ
Кінопалац у Каннах (Франція) оточений спецназом. Центр міста закритий для проїзду. Вхідні квитки та документи перевіряє поліція.

Так на Каннському кінофестивалі зустрічали режисера Рашида Бушареба, який зняв фільм про війну за незалежність в Алжирі. Ще до конкурсного показу картина "Поза за законом" викликала у країні широкий резонанс.

З вимогою показувати історію об'єктивно на вулиці Канн вийшли ветерани та прихильники правої партії "Національний фронт".

Деякі з учасників алжирської війни звинуватили режисера у фальсифікації фактів.

"Це ганьба і для Франції і для ветеранів. Якщо вже вони так хотіли зняти цей фільм, хай би і знімали - у себе, а не у Франції, "- обурено заявив один з ветеранів.

Француз алжирського походження режисер Рашид Бушареб на це сказав:

"Я знімаю кіно. А історикам, глядачам, політикам, і всім, хто хоче вирішити цю проблему, всім їм потрібно виконати велику роботу і приступати до неї негайно. Для того, щоб ми змогли раз і назавжди перевернути алжирську сторінку в нашій історії".

В одному з епізодів картини показано, як після закінчення другої світової війни французька армія жорстоко придушила повстання в Алжирі, винищивши кілька тисяч чоловік.

Євроньоюз
Зараз ви читаєте новину «У Каннах через показ фільму вивели спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути