вівторок, 13 квітня 2010 01:37

Ван Дамму бракує грошей на фільм

Автор: фото надане прес-службою Ірини Білик
  Голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм у Києві знявся в кліпі ”Я люблю його” співачок Ольги Горбачової (ліворуч) та Ірини Білик.  Від гонорару відмовився
Голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм у Києві знявся в кліпі ”Я люблю його” співачок Ольги Горбачової (ліворуч) та Ірини Білик. Від гонорару відмовився

В американського актора 49-річного Жан-Клода Ван Дамма немає грошей, щоб зняти бойовик "Вежа". Для організації зйомок наприкінці лютого він приїхав до Києва. У фільмі хотів зіграти американця бельгійського походження, який втрачає пам"ять і потрапляє до України.

— На кіностудію імені Довженка Ван Дамм приїжджав один раз, — каже працівник кіностудії, просить не називати своє прізвище. — Переговори йшли в декілька етапів. Ван Дамм трохи переоцінив себе. Думав, тут йому як зірці відкриватимуть усі двері й усе робитимуть безплатно. Для нього провели екскурсію по кіностудії. Коли зайшла мова про гроші, сказав, що ще поїде на Одеську кіностудію. Після того не дзвонив і не заходив.

Бюджет фільму актор оцінив у $20 млн.

— Щоб оплатити оренду кіностудії, апаратуру, роботу акторів та операторів, хватить $10 млн. Але у Ван Дамма, певно, і цих грошей немає. Коли запитали в нього про сценарій, сказав, що його пишуть американські автори. Із голови почав розказувати якісь історії. У нас на студії таке обладнання та потужне устаткування, яке багато американських студій не можуть собі дозволити.

Ван Дамму радять знайти інвесторів, які вкладуть гроші у проект.

— За 10 мільйонів доларів ми відберемо для Ван Дамма акторів, надамо знімальні майданчики, забезпечимо технічне оснащення. Для цього потрібен бізнес-план, сценарій і синопсис (короткий зміст. — "ГПУ").

На Одеській кіностудії актора не бачили. У Київ Ван Дамма привіз нафтовий бізнесмен Олександр Онищенко, 38 років. Кілька років тому вони познайомилися в Монте-Карло. Запитую по телефону, коли Клод почне зйомки фільму.

— Поки що не готовий нічого сказати, — каже Онищенко і кладе слухавку.

Зараз ви читаєте новину «Ван Дамму бракує грошей на фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути