понеділок, 05 серпня 2013 15:30

Злодія штрикають вилами, мати боїться відпускати дорослого сина - українську кінокласику покажуть безкоштовно
5

Довгі проводи
Камінний хрест
Довгі проводи
Короткі зустрічі
Совість

Серія кінопоказів "Класика українського кінематографу" почнеться цієї п'ятниці.

На Арт-Пікніку Слави Фролової щотижня Національний центр Олександра Довженка показуватиме кращі українські стрічки. Відкриє програму ранній фільм Кіри Муратової "Довгі проводи", реставрований на базі Національного центру Олександра Довженка та Національної кіностудії ім. О.Довженка. "Довгі проводи" - про стосунки між матір'ю та вже дорослим сином. Фільм свого часу заборонили на 16 років, назвавши його опозиціонерським.

Також покажуть інші відреставровані стрічки - "Дорогою ціною" Михайла Донського, "Совість" Володимира Денисенко, "З нудьги" Артура Войтецького, "Камінний хрест" Леоніда Осики, "Короткі зустрічі" Кіри Муратової та інші.

"Короткі зустрічі" Кіра Муратова зняла 1967-го року. У фільмі про любовний трикутник головні ролі зіграли Володимир Висоцький, Ніна Русланова та сама Кіра Муратова. "Дорогою ціною" Михайла Донського - драма за мотивами однойменної повісті Коцюбинського. А стрічка "Камінний хрест" за мотивами новел "Злодій" та "Камінний хрест" Василя Стефаника. Умовно фільм можна розділити на три частини. Перша - сходження на гору Івана Дідуха, друга починається криком та кадром проштрикнутою вилами ноги злодія, а у третій, фінальній, частині відбувається повернення до стефаниківського Івана Дідуха, показано його прощання з односельцями .

"Совість" Володимира Денисенка про те як було страчено усе село під час війни. У сутичці з німецьким комендантом, захищаючись, молодий селянин вбиває його. Німці вимагають у селян видати вбивцю, інакше будуть розстріляні всі. Вражаюча єдність села - ніхто нікого не видав. Совість кожного перевищує страх смерті.

Усі сеанси починаються о 21:30. Детальну програми на кожен тиждень можна побачити на сторінці Центру в соціальних мережах. В один з вечорів організатори обіцяють показати і збірку сучасних українських короткометражних фільмів "Українська нова хвиля".

Вхід на покази безкоштовно. Літній кінотеатр діє на ВДНГ (проспект Глушкова, 1).

Зараз ви читаєте новину «Злодія штрикають вилами, мати боїться відпускати дорослого сина - українську кінокласику покажуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі