Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2013 14:28

Мадонну забракували на роль Фріди, а Хепберн їла тільки біля ювелірних магазинів - клубне кіно тижня
5

Диявол носить “Prada”
Сніданок у Тіффані
Фріда
Ніч на землі
Жага мандрів

Головне за тиждень в столичних кіноклубах - що не можна пропустити з 30 липня по 4 серпня на думку Gazeta.ua. Цього тижня у кінозалах засилля жіночих образів - від епатажної Фріди (Сальма Хайек) та романтичної дивачки Холлі (Одрі Хепберн) до злісної редактори модного глянцю (Меріл Стріп).

Ніч на землі

Дівчина-таксист Коркі розказує своїй пасажирці і про власні плани стати автомеханіком, і про життєві принципи. І пасажирка раптом розуміє, що дівчина ідеальний кандидат на кінопроби - вона виявляється агентом по підбору акторів.

Це лише перша новела з фільму 1991-го року Джима Джармуша. Стрічку він побудував з 5-ти частин. Об'єднані вони однією темою - п'ять столиць світу, ніч, таксі, випадкові зустрічі. Джармуш написав сценарій "Ночі на Землі" протягом восьми днів. І в ці кіноновели довжиною в одну ніч зумів помістити і гумор, і смуток, і одіссею випадкових зустрічей та поглядів на життя.

30 липня у літньому кінотеатрі в "Експоцентрі України" (пр-т Академіка Глушкова, 1, початок о 20:30, безкоштовно)

Сніданок у Тіффані

З середини 1950-х акторка Одрі Хепберн стала визнаною законодавицею мод: її зовнішність у стилі gamine і широко визнане почуття шику мали масу шанувальників і наслідувачів. Чого тільки варта найвідоміша маленька чорна сукня, яку модельєр Живанши створив спеціальтно для неї для ролі в фільмі "Сніданок у Тіффані".

Фільм 1961-го року екранізація однойменного роману. І Одрі тут зіграла дивачку Холлі Голайтлі. Дівчина живе у крихітній орендованій квартирі в Нью-Йорку, дружить з рудим котом і обожнює снідати у знаменитого ювелірного магазину "Тіффані", милуючись виставленими коштовностями. Холлі мріє, що одного разу вона знайде місце, де їй буде також добре і спокійно, як у скляних вітрин "Тіффані" та вийде заміж за багатого чоловіка.

1 серпня на літньому кіномайданчику у центрі "Майстер клас" (вул. Лаврська, 16a, початок о 19:00, 40 грн.)

Жага мандрів

У комедії Дженніфер Еністон і Пол Радд грають подружню пару з Мангеттена, яка, намагаючись втекти від сучасного світу й економічної кризи, оселяється в комуні в Джорджії.

Про подружжя, яке розпочинає інше життя за правилами сільської громади, де над усім панує вільна любов, кінокритики відгукуються не надто доброзичливо. Чергову голлівудську комедію гудять і за посередні інфальтивні образи і за плаский гумор.

4 серпня у просторі "Freud House" (вул. Констянтинівська, 21, вхід за умовами простору)

Диявол носить "Prada"

- Як гарня сукня! А вона на мене налізе?

- Звісно! Намажешся милом, і все буде добре.

Хетеуей в ролі Енді Сакс, молодої випускниці коледжу, яка приїхала до Нью-Йорка і отримала роботу молодшої асистентки владної та вимогливої Міранди Прістлі, головного редактора відомого журналу мод, роль якої виконала Меріл Стріп. За цю ж роль Меріл Стріп отримала премію "Золотий глобус" як краща актриса в кінокомедії.

Ніякого моралізаторства і скандальних викриттів у цьому фільмі про десоптичного редактора відомого глянцю немає. Це легке, розважальне кіно.

1 серпня у англомовному кіноклубі в кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19, початок о 19:00, вхід – 40 грн., студентам – 30 грн.)

Фріда

"Я хочу, щоб ви спалили це зрадницьке тіло. Не ховайте мене. Я і так занадто багато лежала" - зараз важко уявити в ролі сильної, сюрреалістичної та відвертої Фріди не Сальму Хайек. Хоча зіграти відому мексиканську художницю хотіли і Дженіфер Лопес, і Мадонна. Обоїм відмовили.

У 18 років Фріда потрапила у важку аварію в трамваї і з тих пір протягом усього життя відчувала постійний біль. Їй по шматочкам відпилювали ногу і періодично додавали штифтів в хребет. А вона пила, курила, підкорювала Париж, зваблювала модельєрку Ськьяпареллі та росіянина Троцького і найголовніше - створювала свої найвідоміші картини.

3 серпня у літньому кінотеатрі в культурному центрі LabGarage (вул. Велика Житомирська 38б, початок о 21:00, вартість - 10 грн.)

Зараз ви читаєте новину «Мадонну забракували на роль Фріди, а Хепберн їла тільки біля ювелірних магазинів - клубне кіно тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі