понеділок, 05 серпня 2013 09:16

Джеймс Кемерон пообіцяв зняти три продовження "Аватара"

Джеймс Кемерон пообіцяв зняти три продовження "Аватара"
Кадр з фільму "Аватар"

Режисер і продюсер Джеймс Кемерон розповів, що його найуспішніший фільм "Аватар" отримає три продовження, а не два, як планувалося раніше. Оскільки, почавши працювати над сіквелами, він зрозумів, що всесвіт і персонажі "Аватара" дають більш широкий простір, ніж йому здавалося спочатку, і в двох фільмах вмістити все задумане не вдасться.

Для роботи над сценаріями трьох нових частин "Аватара" Кемерон запросив чотирьох сценаристів: Аманду Сілвер (Amanda Silver), Ріка Джаффа (Rick Jaffa), Шейна Салерно (Shane Salerno) і Джоша Фрідмана (Josh Friedman). Кінокомпанія Fox планує знімати всі три фільми одночасно, на одному великому знімальному майданчику. Зйомки повинні початися в 2014 році.

Значна частина картини буде присвячена підводному світу планети Пандора, у зв'язку з чим Кемерон запланував вперше в історії кіно здійснити підводні зйомки з використанням технології захвату рухів акторів (motion capture). Друга частина "Аватара" запланована до випуску в грудні 2016 року, третя і четверта частини будуть також випущені до Різдва в 2017 і 2018 роках.

Подібний варіант виробництва і релізу використовувався, наприклад, для кінотрилогії Пітера Джексона "Володар кілець". "Аватар", що вийшов на екрани в грудні 2009 року, став найкасовішим фільмом в історії кіно. Він заробив у прокаті близько 2,8 мільярда доларів США при бюджеті в 237 мільйонів доларів. Трохи менш 800 мільйонів доларів від суми зборів припало на США.

Зараз ви читаєте новину «Джеймс Кемерон пообіцяв зняти три продовження "Аватара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі