субота, 02 квітня 2011 12:46

Вже за 25 років Україну заселять інші народи?

Вже за 25 років Україну заселять інші народи?

Академік НАН України, колишній міністр економіки Богдан Данилишин вважає, що в України незабаром можуть виникнути серйозні проблеми із збереженням її територіального простору.

"У світі — простори, придатні для життя, дедалі більше перенаселяються, дефіцитними стають повітря і вода, землю для забудови багато країн відвойовують у моря, зростає навантаження на родючі ґрунти", - пише Данилишин у своїй статті.

"В Україні навпаки — є значні резерви території, населення країни помітно скорочується, якість житлових умов, охорони здоров'я, побутових послуг, соціального страхування погіршується. Є всі підстави вважати, що у найближчі 25 років природного приросту населення в Україні не відбуватиметься", — зазначає він.

За словами науковця, у разі посилення таких негативних тенденцій в Україні незабаром можуть виникнути серйозні проблеми із збереженням її територіального простору.

"Реальністю є те, що не так уже й далеко від державних кордонів України живуть народи зі швидко зростаючим населенням, тому українські землі природним чином можуть стати об'єктом міграції їх населення", — підкреслює екс-міністр.

Він вважає, що протистояти таким процесам можна тільки шляхом оздоровлення економічної ситуації в Україні.

Є всі підстави вважати, що у найближчі 25 років природного приросту населення в Україні не відбуватиметься.

"Збереження української землі і повинно стати для суспільства головною національною ідеєю XXI століття", - наголошує Данилишин.

Зараз ви читаєте новину «Вже за 25 років Україну заселять інші народи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути