Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2011 15:22

Встановлення білборда з Гітлером у Запоріжжі розслідує прокуратура

Встановлення білборда з Гітлером у Запоріжжі розслідує прокуратура

Моральний бік встановлення білборда з карикатурою Адольфа Гітлера в центрі Запоріжжя місцевими журналістами оцінить міська комісія з моралі, а правовий - прокуратура.

Як повідомив у середу журналістам міський голова Запоріжжя Олександр Сін, міська влада має намір вивчити законність і моральний бік антисталінського білборда з карикатурним зображенням Адольфа Гітлера, встановленого журналістами місцевої газети.

"Використовувати одного лиходія в боротьбі з іншим лиходієм, я думаю, це неправильно. Це право будь-якого громадянина, журналіста висловлювати своє ставлення. Але я вважаю, що висловлювати його потрібно стосовно того прізвища, тієї структури, проти яких вони висловлюють свій протест", - заявив Олександр Сін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі комуністи таки встановили пам"ятник Сталіну

Мер Запоріжжя зазначив, що "до пам'ятника Йосипу Сталіну, встановленому на території Запорізького обкому Компартії, слід ставитися як до елементу декору".

Як повідомив ініціатор встановлення білборда - головний редактор газети "Суббота плюс" Богдан Василенко, антисталінський білборд, за оренду якого журналісти заплатили 3 тис. грн, провисів лише чотири години, й відтак його демонтували невідомі, особи яких досі не встановлено.

"Тільки вчора ще ми домовлялися з рекламним агентством про те, що цей плакат переклеюватимемо, а сьогодні з вуст мера міста звучить, що його зняло рекламне агентство. Хоча вчора ще агентство руками й ногами відмовлялося від того, що вони якось пов'язані з демонтажем плаката", - заявив Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Самборі освятили новий пам'ятник Степанові Бандері

Він зазначив, що рекламний оператор "уникає зустрічі з журналістами, й уже сьогодні не коментує зникнення білборда з карикатурою фюрера".

Як повідомлялося, 6 грудня в Запоріжжі на перехресті пр. Леніна та вул. Української журналісти місцевої газети встановили білборд із карикатурним зображенням Гітлера на тлі пам'ятника Сталіну та написом: "Чем я хуже Сталина? Ставьте и мне памятник!". Білборд демонтували невідомі вже через кілька годин після того, як його повісили. Як зазначив Василенко, правоохоронні органи шукають учасників демонтажу, й не виключає, що це були комунальні служби. Він також заявив, що в середу ввечері на адресу рекламного агентства, що розмістив білборд, надходили "телефонні погрози від невідомих".

Зараз ви читаєте новину «Встановлення білборда з Гітлером у Запоріжжі розслідує прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути