четвер, 01 грудня 2011 05:30

Зошити зі Сталіним зняли з продажу

— Ви уявляєте, щоб єврейським дітям в Ізраїлі продавали зошити з портретом Гітлера або Гіммлера, які їм геноцид організували? Не могло би бути такого. А в нас Сталіна, який мільйони українців убив, дозволяють. Я розумію вільне підприємництво — але якщо таке підприємництво топчеться по національній пам'яті, то треба реагувати, — говорить колишній голова організації "Тризуб" тернополянин 50-річний Євген Філь. Обурюється через продаж в одному з магазинів міста шкільних зошитів із портретом Йосипа Сталіна.

— Я коли почув про це, то зразу почав хлопців обдзвонювати. Думав зібрати чоловік сім, увірватися в той магазин і всі ті зошити на шматки порвати. Ще й на камеру зняти — на всі канали показати. Магазину пощастило, що вчасно їх прибрали. Але я би пропонував відповідним структурам іще розібратися, як такий товар взагалі на територію України завезли.

Зошитами російського виробництва з портретами і біографіями Сталіна, Леніна та Мао Цзедуна торгували в канцелярській крамниці торгового центру на вул. Перля. Ціна 9,98 грн. Прибрали з прилавків на вимогу міської ради.

— Ми добилися цього виключно роз'яснювальною роботою, — говорть мер Тернополя 36-річний Сергій Надал. — Пояснили підприємцю, що в місті нема людей з неадекватною свідомістю, щоб такі зошити купляти і серед дітей пропагувати. Конфлікту не було — підприємець віднісся до нашого прохання з розумінням.

Пробую купити зошит зі Сталіним 30 листопада в магазині, де їх продавали раніше.

— Та ви запізнилися вже, нема їх — розкупили. Де замовити, не знаєм. У нас їх більше не буде, — відказують продавці.

Зараз ви читаєте новину «Зошити зі Сталіним зняли з продажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути