понеділок, 14 листопада 2011 18:09

Запорізька влада перевіряє пам'ятник Сталіну на законність

Запорізька влада перевіряє пам'ятник Сталіну на законність

Міська влада Запоріжжя перевіряє законність встановлення пам'ятника Сталіну на території Запорізького обласного комітету Компартії України.

Як повідомив у понеділок на нараді в мерії міський голова Запоріжжя Олександр Сін, до кінця поточного тижня міська влада отримає юридичний висновок про законність встановлення пам'ятника.

"На думку міських спеціалістів, старий пам'ятник Сталіну було встановлено у Запоріжжі незаконно. Ми б довели питання зносу цього пам'ятника до логічного завершення, якби не ситуація, яка трапилася - його було знесено іншими людьми. Що стосується пам'ятника, який встановлений зараз (також на території обкому КПУ), я дав доручення повністю дати юридичний висновок про законність встановлення цього пам'ятника. Нам потрібно вивчити ряд моментів, для того, щоб зрозуміти, що де-факто відбулося", - зазначив Сін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тризубівці" на днях навідаються до пам'ятника Сталіну у Запоріжжі

Міський голова Запоріжжя також заявив, що якщо черговий пам'ятник Сталіну буде визнано незаконним, то його буде знесено.

Як повідомлялося, пам'ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-и "тризубівцям".

7 листопада поточного року в Запоріжжі на території обласного комітету Компартії України було відкрито новий пам'ятник Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янської.

Зараз ви читаєте новину «Запорізька влада перевіряє пам'ятник Сталіну на законність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути