четвер, 03 листопада 2011 12:20

У Запоріжжі комуністи вирішили встановити новий пам'ятник Сталіну

У Запоріжжі комуністи вирішили встановити новий пам'ятник Сталіну

Запорізькі комуністи 7 листопада мають намір встановити новий пам'ятник Йосипу Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янській на території обкому Комуністичної партії України (КПУ).

"Після терористичного акту, скоєного на території Запорізького обкому партії і руйнування пам'ятника Сталіну, ветерани оголосили про початок збору коштів на відновлення пам'ятника Йосипу Сталіну, а також герою війни - Зої Космодем'янській. Обласний комітет Компартії зайнявся виготовленням пам'ятників", - розповів секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський.

Він також зазначив, що пам'ятники Сталіну і Космодем'янській будуть встановлені у скляному пантеоні (своєрідній вітрині), спорудженій перед будівлею обкому КПУ.

"Дату відкриття пам'ятника - 7 листопада - ми вибрали не випадково. Саме 7 листопада 1941 року був проведений легендарний парад на Червоній площі на честь 24-ї річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції. У цей день, рівно 70 років тому, солдати Червоної Армії з парадного маршу йшли в бій, оскільки ворог знаходився в передмістях Москви. Саме в цей день перед учасниками параду виступив І. В. Сталін і надихнув радянських воїнів на боротьбу з німецько-фашистськими загарбниками", - розповів Зубчевський.

Як повідомлялося, пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м "тризубівцям". Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі комуністи вирішили встановити новий пам'ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути