четвер, 03 листопада 2011 18:08

Новий пам'ятник Сталіну у Запоріжжі придумали в Кремлі - Парубій

Новий пам'ятник Сталіну у Запоріжжі придумали в Кремлі - Парубій

Намір комуністів встановити 7 листопада новий пам'ятник Йосипу Сталіну на території обкому Комуністичної партії прописаний у кремлівському сценарію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій.

"Це свідома провокація для того, щоб загострити протистояння у нашому суспільстві", - зауважив парламентарій.

На його переконання, у бажанні встановити пам'ятник Сталіну присутні зовнішні впливи, які спрямовані на те, щоб в Україні створювати протистояння між громадянами, "натравлювати їх один на одного".

"Тут, без сумніву, присутні елементи кремлівського сценарію, які Комуністична партія реалізовує в Україні", - пояснив нашоукраїнець.

Разом з тим, за словами Парубія, згідно закону, комуністи не мають права встановлювати цей пам'ятник.

"Тому сподіваюсь, що правоохоронні органи докладуть усіх зусиль, щоб антизаконних дій у Запоріжжі не відбулось", - додав нардеп.

Нагадаємо, запорізькі комуністи 7 листопада мають намір встановити новий пам'ятник Йосипу Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янській на території обкому Комуністичної партії. Монументи будуть встановлені у скляному пантеоні (своєрідній вітрині), спорудженій перед будівлею обкому КПУ.

Як повідомлялося, перший пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року бюст був пошкоджений - йому відрізали голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м "тризубівцям". Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «Новий пам'ятник Сталіну у Запоріжжі придумали в Кремлі - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути