неділя, 29 жовтня 2017 13:49

"Вперше українські герої не плачуть" - творці "Сторожової застави"

"Вперше українські герої не плачуть" - творці "Сторожової застави"
В чому секрет "Сторожової застави". Фото: "Еспресо.TV"

Українцям слід більше знімати героїчного кіно, вважають творці фентезі "Сторожова застава". За перші вихідні вона зібрала понад 8 млн грн.

"Я скажу, чому успішно. Тому що, можливо, це вперше герої – українці, і ми не плачемо. От таке повинно бути – героїчне. Треба завершувати оцю історію, культивування у собі постійно якоїсь плаксивості. У цьому успішність – українці хочуть бачити себе як успішний народ, успішну націю, а не скигліями", – заявив актор Роман Луцький, виконавець ролі Олешка, передає "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сторожова застава" побила рекорд в українському прокаті

"Мене сьогодні один коментар просто "убив": "Це українське кіно, і Вітя йде в минуле без томика "Кобзаря" і без вишиванки?! Це перемога!", - кажуть режисер фільму Юрій Ковальов та актор Олег Волощенко.

Екранізувати роман Володимира Рутківського "Сторожова застава" вирішили продюсери Єгора Олесова і Юрія Прилипка.

"Вони знайшли цю книгу, полюбили її, а потім вже мені зателефонували з ідеєю. Я прочитав, мені теж сподобалась, і тоді почали працювати над сценарієм", - розповів Ковальов.

Опісля кінопрокату "Сторожової застави" у 2017 році планується також прем'єра стрічки на телебаченні в ефірі Нового каналу. Це буде розширена 4-серійна міні-серіальна версія фільму. Право на показ фільму вже купило кілька країн. У лютому 2015 року на Європейському кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю права на прокат фільму купила Франція. У березні 2016 фільм "Сторожова застава" був проданий дистриб'юторам на територію Індії, В'єтнаму.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше українські герої не плачуть" - творці "Сторожової застави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі