Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 12:30

Фентезі-фільм "Сторожова застава" показуватимуть у Франції, Індії та В'єтнамі
7

Актори фільму "Сторожова застава"
Фото: Ольга Васькив
Актори фільму "Сторожова застава"
Актори фільму "Сторожова застава"
Актори фільму "Сторожова застава"
Актори фільму "Сторожова застава"

В Україні стартував показ першого українського фентезі-фільму "Сторожова застава". Перший допрем'єрний показ почався в Києві, а 11 жовтня - у Львові. З нагоди прем'єри фільму в "Кінопалаці" у ТРЦ "Forum Lviv " приїхали творці та актори фільму.

Бюджет фільму "Сторожова застава" становить 40 мільйонів гривень. Кінокартину на половину профінансувало Держкіно. Фантастична картинка розповідає про звичайного школяра Вітьку, який під час сонячного затемнення дивним чином опиняється у 1020 році в Київській Русі. Так починається його небезпечна подорож з смертельними небезпеками, чорною магією, зустріччю з новими друзями і справжніми героями казок – богатирями Олешком Поповичем, Іллею та Добринею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сторожова Застава": герої фільму проїхались у метро

Фільм зняв український режисер Юрій Ковальов за мотивами однойменної книги дитячого українського письменника Володимира Рутківського. Фантастична повість була написана ще в 90-х, але екранізували її лише зараз.Зйомки фільму тривали довше запланованого, - каже режисер Юрій Ковальов.

"Найважливішою атмосферною локацією стали скелі Довбуша – тут неймовірна природа, чудові скелі та ліси. Решту ми підшукували вже під Києвом - на болотах у Бучі, на Лисій горі. Спеціально збудували село на воді Лелече — і по-справжньому довелося його спалити", - каже режисер.

Виконавцями головних ролей стали відомі актори — дорослі і діти. Роль Вітька виконав полтавчанин Данило Каменських, дівчину Оленку - Єва Кошова з Сумської області. Для постановки усіх трюків команда найняла професійних каскадерів.

Опісля кінопрокату у 2017 році планується також прем'єра стрічки на телебаченні в ефірі Нового каналу. Це буде розширена 4-серійна міні-серіальна версія фільму. Право на показ фільму вже купило кілька країн. У лютому 2015 року на Європейському кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю права на прокат фільму купила Франція. У березні 2016 фільм "Сторожова застава" був проданий дистриб'юторам на територію Індії, В'єтнаму.

Зараз ви читаєте новину «Фентезі-фільм "Сторожова застава" показуватимуть у Франції, Індії та В'єтнамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі