середа, 20 листопада 2013 21:36

Виставу "Лускунчик" на балу танцювали без хвилини перепочинку
22

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

У Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України в Києві цієї неділі пройшов IV Молодіжний благодійний бал, який організувало Товариство українських студентів-католиків "Обнова" за інформаційної підтримки сайту Комісії  у справах молоді УГКЦ "ДивенСвіт". Підготовка до балу тривала кілька місяців. Учасники самі ставили виставу "Лускунчик", у яку увійшли майже всі танці стандартної бальної програми.

"Хотілося реалізувати всю нашу європейську бальну програму "стандарт" в одному виступі. Так виникла ідея створити балет "Лускунчик", - каже координатор проекту "Соціальні танці" Павло Загороднов.
Виставу "відточували" хореограф Ярослав Макаренко і режисер-постановник Оксана Лукавенко. Вона триває, як мюзикл, безперервно.

"Ця постановка унікальна, бо в ній беруть участь не професіонали, а люди, в яких душа танцює і які всі свої сили, можливості – і матеріальні, і фізичні, і духовні – віддають у танці, - каже Оксана Лукавенко. -  Вони не побоялися, не засоромилися затанцювати, не переймалися, що, може, рука чи нога піде не туди. Мало того, що вклали кошти, всією душею переживали за кожен сантиметрик костюма. Декорації робили своїми руками".
Після мюзиклу гості змогли вийти на паркет і танцювати вільну програму: віденський вальс, танго, квік-степ.

"У рейтингу найпоширеніших причин не йти на Бал головна – "не маю партнера чи партнерки", - ділиться враженнями репортер Комісії у справах молоді УГКЦ Уляна Журавчак. - Адже тут ви можете зустріти оцього свого партнера. Кажете, що нема сукні? Її можна знайти в останній вечір, або ж і за півгодини до Балу. Чую, як хтось називає причину: "не вмію танцювати". Але зате маєте очі, щоб бачити і дивитися".

На балу з аукціону продали ляльку Лускунчика, з якою танцювала головна героїня Марі, - за 1500 гривень.

Кошти, зібрані на балу, товариство "Обнова" планує витратити на потреби дітей з вадами зору, які навчаються у спеціалізованих закладах Києва та інших міст України. Зокрема для таких діток буде записано аудіокнигу творів італійського священика Бруно Ферреро.

Зараз ви читаєте новину «Виставу "Лускунчик" на балу танцювали без хвилини перепочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі