Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2012 17:33

Відвідувачі змусили шотландський аеропорт прибрати з зали репродукцію Пікассо

Відвідувачі змусили шотландський аеропорт прибрати з зали репродукцію Пікассо
"Оголена жінка в червоному кріслі". Фото: facebook.com

Аеропорт Единбурга прибере зі своєї зали постер з картиною Пабло Пікассо "Оголена жінка в червоному кріслі", який рекламував виставку художника в Шотландській національній галереї сучасного мистецтва. Як повідомляє BBC News, таке рішення було прийняте адміністрацією аеропорту після низки скарг, що надійшли від пасажирів міжнародних рейсів.

Адміністрація аеропорту вже запросила у Національній галереї рекламу з іншого картиною з виставки. Як тільки постер доставлять в аеропорт, його повісять замість плаката з оголеною жінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США знайшли твір Пікассо, вкрадений з вілли Лазаренка

Директор Національної галереї назвав скарги пасажирів "маячнею", оскільки, за його словами, в сучасній рекламі повсюдно зустрічаються оголені і напівголі жінки, і це нікого не обурює, на відміну від картини Пікассо, яка є твором мистецтва.

На картині "Оголена жінка в червоному кріслі" зображена муза Пікассо Марі-Терез Вальтер. Виставка в Шотландській галереї триватиме до 4 листопада, на ній також представлені роботи сучасних британських художників.

У рекламі дійсно нерідко з'являється напівгола натура. Але занадто відверті зображення, як правило, забороняють рекламні регулятори. Наприклад, американський бренд одягу American Apparel часто "роздягає" своїх моделей для модних зйомок. Сім з восьми плакатів останньої фотосесії бренду були заборонені у Великобританії.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачі змусили шотландський аеропорт прибрати з зали репродукцію Пікассо ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі