середа, 13 червня 2012 12:57

У США знайшли твір Пікассо, вкрадений з вілли Лазаренка

У США знайшли твір Пікассо, вкрадений з вілли Лазаренка
Особняк Павла Лазаренка. Фото: art-blog.com.ua

Поліція США виявила літографію Пабло Пікассо, яка була вкрадена з каліфорнійського особняка екс-прем'єра України Павла Лазаренка, який відбуває покарання в американській в'язниці.

Твір мистецтва вартістю 30 тисяч доларів пропав з дому Лазаренка в місті Новато в кінці травня. За даними поліції, віллу площею близько 2 тисяч квадратних метрів розграбувала група підлітків, що влаштувала в околицях святкову вечірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пабло Пікассо зрадів смерті першої дружини

За даними ЗМІ, крім літографії Пікассо з особняка екс-прем'єра також пропали срібні прикраси та електронна техніка.

Представник поліції сержант Ерік Рідделл (Eric Riddell) заявив, що невідомі притулили зниклу літографію до одного з міських парканів з таким розрахунком, щоб її можна було легко помітити.

Прокуратура США на початку 2000-х років висунула проти екс-прем'єра України Павла Лазаренка звинувачення в здирстві, шахрайстві, відмиванні 280 мільйонів доларів. У серпні 2006 року Лазаренко був засуджений до дев'яти років тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 10 мільйонів доларів. Злодії повернули літографію Пікассо з будинку українського екс-прем'єра в США.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли твір Пікассо, вкрадений з вілли Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі