четвер, 09 серпня 2012 11:22

Facebook видалив репродукцію картини Ріхтера через непристойність

Автор: Фото: artaktivist.org
  "Емма", 1966. Герхард Ріхтер - сучасний художник Німеччини. Його твори включені до зібрань найбільших музеїв Європи
"Емма", 1966. Герхард Ріхтер - сучасний художник Німеччини. Його твори включені до зібрань найбільших музеїв Європи

Адміністрація соціальної мережі Facebook видалила репродукцію роботи Герхарда Ріхтера "Емма" зі сторінки Центру Помпіду.

У Центрі Помпіду в даний час проходить ретроспектива Герхарда Ріхтера, і картина художника із зображенням оголеної натури отримала в Facebook більш 1300 "лайків" від любителів мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нашим олігархам бракує патріотизму" - арт-куратор

Першими зникнення зображення помітили у французькому блозі Les Notes de V?culture, де ця обставина тут же назвали "інституційним пуританством", властивим США. Після скарги Центру Помпіду зображення було відновлено, а PR-агентство Facebook принесло вибачення, пояснивши, що вони переплутали картину Ріхтера з фотографією, що порушує загальні умови для користувачів соціальної мережі: оголена натура на фотографіях заборонена, але дозволена у вигляді зображень на картинах і в скульптурах .

Це вже не перший випадок цензури в Facebook, коли блокувалися облікові записи користувачів за відтворення "Почала світу" Гюстава Курбе або інших зображень оголеної натури. Один з таких користувачів зараз судиться з адміністрацією Facebook, стверджуючи, що вона порушує свободу слова.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив репродукцію картини Ріхтера через непристойність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі