середа, 04 липня 2012 15:48

Вантажники порвали картину Марка Ротко

Автор: Фото: artguide.ru
  Марк Ротко, "Без назви", 1948
Марк Ротко, "Без назви", 1948

Лондонська страхова компанія Lloyd's намагається компенсувати $ 660 тис., які їй довелося виплатити синові Марка Ротко Крістоферу, після того як вантажники прорвали наскрізь одну з картин його батька. Про це повідомляє New York Post.

Робітники компанії Crozier Fine Arts кріпили картину Марка Ротко "Без назви" (1948) в особняку Крістофера, не роблячи ніяких запобіжних заходів, і випадково впустили полотно, прорвавши в ньому велику діру.

Тепер компанія Lloyd's подала позов до Верховного суду Манхеттена з вимогою компенсації своїх збитків. Представники Crozier Fine Arts поки ніяк не коментують те, що відбувається.

Марк Ротко - американський художник, який народився в Росії. У віці десяти років разом з родиною він емігрував до США. Відмінною рисою його стилю вважається поєднання в абстрактних картинах декількох колірних площин.

Нагадаємо, що 8 травня картина Ротко "Помаранчеве, червоне, жовте" була продана на аукціоні Christie's за рекордну суму в 86,9 мільйонів доларів, ставши таким чином найдорожчим з усіх зразків, які коли-небудь були продані на торгах післявоєнним та сучасним мистецтвом.

Зараз ви читаєте новину «Вантажники порвали картину Марка Ротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі