четвер, 10 травня 2012 13:42

Аукціон сучасного мистецтва у Нью-Йорку приніс відразу кілька цінових рекордів

Картина Френсіса Бекона "Віддзеркалення людини, яка пише" (Figure Writing Reflected in Mirror) продана на аукціоні Sotheby's за 44,9 мільйона доларів, повідомляє Associated Press.

Робота Бекона була топ-лотом аукціону сучасного мистецтва, проведеного Sotheby's в Нью-Йорку в середу, 9 травня.

До початку торгів "Віддзеркалення людини, яка пише" планували продати за 30-40 мільйонів доларів. Таку ж попередню оцінку отримала і "Спляча дівчина" (Sleeping Girl) Роя Ліхтенштейна, що пішла, в результаті, з молотка також за 44,9 мільйона. Таким чином, "Спляча дівчина" встановила рекорд аукціонної ціни на роботи Ліхтенштейна.

У ході торгів також був встановлений рекорд ціни для робіт китайського художника-дисидента Ай Вейвей. Його порцелянові "Насіння соняшнику" були продані за 782,5 тисячі доларів. Всього Ай Вейвей зробив 10 варіантів "Насіння соняшнику", один з яких придбав британський музей "Тейт Модерн".

Ще один топ-лот аукціону, "Подвійний Елвіс" роботи Енді Ворхола з естімейтом в 30-50 мільйонів доларів, був проданий за 37 мільйонів доларів.

Всього в ході аукціону сучасного мистецтва, проведеного Sotheby's в Нью-Йорку, були продані лоти на загальну суму в 266,6 мільйона доларів. Аналогічний аукціон, проведений у травні минулого року, приніс Sotheby's лише 128 мільйонів доларів.

Основний конкурент Sotheby's - аукціонний дім Christie's - провів в Нью-Йорку свої торги післявоєнним і сучасним мистецтвом на день раніше - 8 травня. Найдорожчим лотом аукціону Christie's стала картина Марка Ротко "Помаранчеве, червоне, жовте", продана за рекордні 86,9 мільйона доларів. Всього ж в ході торгів Christie's реалізував лоти на загальну суму в 388,5 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Аукціон сучасного мистецтва у Нью-Йорку приніс відразу кілька цінових рекордів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі