четвер, 10 травня 2012 10:39

Картина Марка Ротко встановила рекорд на торгах післявоєнним мистецтвом

Картина Марка Ротко "Помаранчеве, червоне, жовте" була продана на аукціоні Christie's 8 травня за рекордну суму в 86,9 мільйона доларів. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому.

Таким чином, полотно стало найдорожчим з усіх зразків, які були продані на торгах післявоєнним та сучасним мистецтвом.

Christie's також встановив новий рекорд загальної вартості проданих картин на торгах післявоєнним мистецтвом. Аукціонний дім виручив 388,5 мільйона доларів.

На продажу були виставлені, зокрема, картини Герхарда Ріхтера, Джексона Поллока, Іва Кляйна та Олександра Колдера. З 59 представлених на торгах картин не були продані лише три.

До цього найдорожчою картиною, написаною після Другої світової війни, вважався "Триптих" Френсіса Бекона 1976 року. У 2008 році він був проданий за 86,3 мільйона доларів.

Марк Ротко - американський художник, який народився в Росії. У віці десяти років разом з родиною він емігрував до США. Відмінною рисою його стилю вважається поєднання в абстрактних картинах декількох колірних площин.

Нагадаємо, минулого тижня аукціонний дім Sotheby's встановив абсолютний рекорд вартості на відкритих торгах, продавши "Крик" Едварда Мунка за 120 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Картина Марка Ротко встановила рекорд на торгах післявоєнним мистецтвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі