середа, 22 березня 2017 06:59

Вагітна бабуся і колишня зірка Євробачення: 6 фільмів "Французької весни"

Вагітна бабуся і колишня зірка Євробачення: 6 фільмів "Французької весни"
Героїні Жюльєт Бінош та Ламбер Вільсон завагітніли одночасно Фото: kino-teatr.ua

7 квітня розпочнеться "Фестиваль допрем'єрних показів" в рамках 14-го фестивалю"Французька весна". До програми увійшли 6 французьких фільмів.

"Дочки-матері" реж. Ноемі Сагліо (комедія)

Комедійна історія про матір і доньку. Мадо - найбільш інфантильна матуся в світі. Вона не збирається дорослішати і ніби помінялася ролями зі своєю 30-річною дочкою Авріль. Обидві вони одночасно виявляються вагітні. Думка про те, що вона вже скоро стане бабусею, не вкладається у Мадо в голові. А Авріль в шоці, тому що не з чуток знає, яка з її матері мама.

"Спогад" реж. Баво Дефюрн (мелодрама)

Ліліан працює на м'ясокомбінаті. Колись відома як "Лаура", вона була зіркою в музичній індустрії і навіть брала участь в Євробаченні. Тепер вона веде відокремлене життя в квартирі, наповненою реліквіями з її минулих днів слави. Раптом в її житті з'являється юний боксер.

"Все буде рок-н-рол" реж. Гійом Кане (комедія)

Фільм розповість про молодого музиканта, що грає рок-н-рол. Його кидає дівчина через те, що він не користується великим успіхом. Після цього він вирішує стати справжньою музичною суперзіркою.

"Поцілунок Беатріс" реж. Мартен Прово (трагікомедія)

Клер - акушерка, яка присвятила все своє життя іншим людям. Вона тривожиться про те, що може так і не стати матір'ю сама. Життя Клер перевертається з ніг на голову після повернення примхливої і егоїстичною Беатріс, колишньої коханки її батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не вистачає фільмів про війну на Донбасі

"Візьми мене штурмом" реж. Дені Бун (комедія)

Дія відбувається серед відділу французького спецназу. Там немає місця почуттям. Але все змінюється, коли в ряди елітного підрозділу вривається яскрава і сексуальна дівчина-поліцейський. Вона відразу підкорює всіх бравих хлопців, і ті вмить закохуються в нову співробітницю. Непохитний тільки командир загону. Вважає, що дівчатам в спецназі робити нічого.

"Життя кабачка" реж. Клод Баррас (мультфільм)

У дев'ятирічного хлопчика Ікара дуже дивне прізвисько і трагічна доля. Він жив з матір'ю, але їхнє життя не відрізнялася яскравими подіями. Після раптової смерті мами Ікар залишається зовсім один і замикається в собі. Згідно із законом неповнолітнього направляють в дитячий будинок, надіславши за ним поліцейського на ім'я Реймонд. Між чоловіком і хлопчиком зав'язується дружба, що стала для Ікара єдиною підтримкою і зв'язком із зовнішнім світом. Незабаром головному героєві належить потрапити в світ, зовсім йому незнайомий і чужий, в якому мешкає безліч дітей зі схожими долями.

Подія організовано компанією "Артхауз трафік" спільно з Французьким Інститутом в Україні. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

94 фільми із 47 країн світу покажуть на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. 24-31 березня пройде у Києві 14 рік поспіль. Стільки ж на ньому діятиме програм, 10 з яких позаконкурсні.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна бабуся і колишня зірка Євробачення: 6 фільмів "Французької весни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі