Ексклюзиви
середа, 04 березня 2020 13:17

В український прокат виходить мультфільм із ЛГБТ-персонажем

В український прокат виходить мультфільм із ЛГБТ-персонажем
Героїня мультфільму - лесбіянка Спенсер працює офіцером поліції. Фото: The Village

5 березня в український прокат виходить повнометражний мультфільм "Уперед" від американської студії Pixar, одного з філіалів компанії "Дісней".

Із розвитком сучасних технологій більшість казкових істот втратили здатність і потребу в магії. Двоє братів-ельфів Іен і Барлі Лайтфути мріють хоча б на день повернути батька, який помер кілька років тому. Підлітки отримують у спадок чарівний посох, який може допомогти їм у цьому. Але відновити в собі здатність до чар сучасним ельфам виявилося не так просто, за сюжетом.

"Уперед" став першим мультфільмом Pixar, у якому з'явився відкритий ЛГБТ-персонаж. Нею виявилася лесбіянка Спенсер, яка працює офіцером поліції. Вона з'являється лише в одній сцені мультфільму, і з розмови з головними героями стає зрозуміло, що вона надає перевагу одностатевим стосункам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гемінґвей дописав свою найкращу книжку

"Донька моєї дівчини теж змушує мене попітніти" (My girlfriend's daughter got me pulling my hair out), – каже офіцерка-циклопка Спектор. В українській версії дубляжу термін girlfriend переклали як "подруга".

Переклад та дубляж фільму "Уперед" на замовлення прокатника виконала студія LeDoyen.

"У нас не було бажання згладжувати чи пом'якшувати зміст оригіналу для української аудиторії, хотіли його відтворити адекватно, прокоментувала помічниця адвоката студії LeDoyen Людмила Король для The Village. - На нашу думку, слово "подруга" якраз і передає зміст оригінального girlfriend, адже в англійській версії звучить не partner чи lover. Якщо саме слово когось раптом не наштовхне на думку про лесбійську пару, то уже з контексту точно все зрозуміло. У репліці героїні йдеться про складність "бути новим батьком". Тобто недвозначно читається, що в парі "героїня+подруга" героїня виконує роль батька для її маленької доньки".


2019-го найбільша в США організація з прав геїв GLAAD почала домагатися, щоб до 2025 року 20% усіх телевізійних персонажів були представниками ЛГБТ. На думку членів організації, присутність таких персонажів на медіамайданчиках стане ключем для зміни сприйняття ЛГБТ-людей у суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «В український прокат виходить мультфільм із ЛГБТ-персонажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі